СБУ дозволила в’їжджати  в Україну журналістам із колишніх «чорних списків» (ДОПОВНЕНО)

СБУ дозволила в’їжджати в Україну журналістам із колишніх «чорних списків» (ДОПОВНЕНО)

1 Квітня 2014
3787

СБУ дозволила в’їжджати в Україну журналістам із колишніх «чорних списків» (ДОПОВНЕНО)

3787
СБУ дозволила в’їжджати  в Україну журналістам із колишніх «чорних списків» (ДОПОВНЕНО)
СБУ дозволила в’їжджати  в Україну журналістам із колишніх «чорних списків» (ДОПОВНЕНО)

Служба безпеки України скасувала рішення попередньої влади про заборону в'їзду в Україну низці іноземних журналістів. Про це повідомляє прес-центр відомства

 

«За дорученням голови СБУ переглянуто списки іноземних журналістів, яким у 2011-2013 роках за попереднього керівництва держави було заборонено в'їзд в Україну», - зазначили в СБУ.

 

В СБУ уточнили, що за останній місяць відомством знято заборону на в'їзд в Україну низці громадських активістів і журналістів з Росії та Грузії.

 

«Провадження, які велися проти журналістів попередньою владою, припинено, а сфальшовані матеріали знищено в установленому законом порядку», - йдеться в повідомленні СБУ.

 

Голова СБУ Валентин Наливайченко наголосив на неприпустимості незаконного перешкоджання спецслужбою журналістській та громадській діяльності та відзначив, що у цьому зв’язку Служба безпеки відкрита для громадського контролю.

 

Наразі «Детектор медіа» звернулась до прес-служби СБУ, щоб дізнатись, яким саме журналістам дозволено в'їжджати на територію України. У прес-службі повідомили, що в цьому переліку є політтехнолог Ігор Шувалов, а всі імена пообіцяли надати згодом.

 

Нагадаємо, в лютому СБУ скасувала заборону на в'їзд в Україну для кількох активістів і правозахисників, зокрема, заборону скасовано для фотографа з Росії Юрія Барабаша.

 

28 березня Служба безпеки України прийняла рішення про скорочення терміну перебування та примусове видворення з України громадянина Російської Федерації, політтехнолога Ігоря Шувалова, який був зобов'язаний протягом п'яти днів залишити територію України. Таке рішення в СБУ обумовили «діями громадянина РФ, які завдають шкоди національній безпеці через втручання в інформаційну сферу нашої держави та сепаратистські прояви».

 

Сам Ігор Шувалов заявив про намір 31 березня оскаржити це рішення СБУ та повідомив, що це вже друга за цей рік спроба видворити його з України. На вихідних він отримав повістку Генпрокуратури, в якій його запросили з'явитися до ГПУ як свідка на 10:00 31 березня.

 

1 квітня Ігор Шувалов заявив, що СБУ скасувала рішення щодо його примусового видворення з України. СБУ це підтвердила.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3787
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду