Спілки журналістів України та Росії заявили про підтримку колег у Криму

Спілки журналістів України та Росії заявили про підтримку колег у Криму

1 Квітня 2014
3744

Спілки журналістів України та Росії заявили про підтримку колег у Криму

3744
Спілки журналістів України та Росії заявили про підтримку колег у Криму
Спілки журналістів України та Росії заявили про підтримку колег у Криму

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Спілка журналістів Росії (СЖР) висловлюють солідарність із журналістами, які проживають у Криму чи перебувають там з професійною метою. Спілки готові допомагати колегам у вирішенні професійних питань. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

На своєму засіданні секретаріат НСЖУ розглянув питання про зв'язок із членами Спілки, які нині перебувають у Криму. Національна спілка журналістів заявляє, що з питань професійної діяльності, обліку в організації, отримання юридичних консультацій вони можуть звертатися до центрального офісу НСЖУ в Києві.

 

Спілка журналістів Росії також висловила готовність надавати підтримку і допомогу колегам з Криму.

 

«Наші медіаорганізації солідарні в тому, що  пріоритетним напрямком діяльності є професійна допомога колегам. Ми - проти політизації нашої діяльності і зараз не будемо порушувати жодних політичних питань. Наші спілки об'єднуватимуть зусилля для допомоги працівникам ЗМІ, які зараз працюють у Криму, якщо виникатиме така потреба», - коментує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

 

«Ми поважаємо всіх журналістів Криму, незалежно від їхніх поглядів та ЗМІ, в яких вони працюють,і поважаємо вибір кожного. Найголовніше сьогодні - максимально допомогти всім колегам, яким потрібна підтримка наших спілок. Ми віримо, що разом ми зможемо надати необхідну допомогу, - сказала секретар Спілки журналістів Росії, віце-президент Європейської Федерації журналістів Надія Ажгіхіна.

 

З питань професійної допомоги працівники ЗМІ  можуть звертатися: до Національної спілки журналістів України за тел. (044) 234-52-09, (044) 235-87-66, e-mail oblik@nsju.org та до Спілки журналістів Росії: gutiontov@mail.ru(секретар СЖР Павло Гутіонов), azh@ruj.ru(секретар СЖР, віце-президент Європейської федерації журналістів Надія Ажгіхіна). 

 

Нагадаємо, у березні Спілка журналістів Росії (СРЖ), Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) започаткували гарячу лінію реагування на порушення прав журналістів у Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3744
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду