Юристи Ріната Ахметова вимагають від ЗМІ видалити статтю з критикою олігарха

Юристи Ріната Ахметова вимагають від ЗМІ видалити статтю з критикою олігарха

27 Березня 2014
9431
27 Березня 2014
12:16

Юристи Ріната Ахметова вимагають від ЗМІ видалити статтю з критикою олігарха

9431
Юристи Ріната Ахметова вимагають від ЗМІ видалити статтю з критикою олігарха
Юристи Ріната Ахметова вимагають від ЗМІ видалити статтю з критикою олігарха

Американські юридичні компанії, що захищають інтереси бізнесмена Ріната Ахметова, вимагають від низки українських і зарубіжних ЗМІ видалити публікації з критикою олігарха. Про це повідомляє інтернет-видання LB.ua.

 

Свої вимоги юристи пана Ахметова надсилають не самим ЗМІ, а компаніям-провайдерам, які забезпечують підтримку цих інтернет-видань. Зокрема провайдер сайту телеканалу Еспресо.TV отримав листа від юридичної компанії Ріната Ахметова AKIN GUMP STRAUSS HAUER&FELD LLP, в якому вимагається зняти з публікації статтю «Чому Ахметов не зупинить Донецький сепаратизм».

 

Як зазначають журналісти Еспресо.TV, стаття є републікацією запису у Facebook українського журналіста Сергія Висоцького. Автор матеріалу назвав позицію Ріната Ахметова щодо ситуації в Україні «зрадою», оскільки бізнесмен не проводить політики стабілізації на Донбасі задля боротьби з сепаратизмом. «Є ще другий варіант. Ахметов сам може провокувати конфлікт для того, щоб торгуватися з Києвом», - зазначив журналіст.

 

Суть претензії компанії з боку пана Ахметова полягає в тому, що в цій статті олігарха нібито пов'язують з кримінальними угрупованнями і це псує його репутацію. Американські юристи виставили провайдерам дві вимоги: вилучити статтю з публікації і зробити все необхідне, щоб нічого подібного не з'являлося. Журналістів Еспресо.TV обурює, що юристи Ріната Ахметова звернулися до провайдера сайту, а не до редакції телеканалу.

 

Вимоги про видалення публікації про Ріната Ахметова надійшли також до редакції азербайджанського інтернет-видання haqqin.az, повідомляє у блозі на LB.ua журналіст Акпер Гасанов. «У редакцію надійшов лист від представників найбагатшої людини України Ріната Ахметова. Юристи українського олігарха зажадали видалити з бази даних haqqin.az опубліковану раніше мою аналітичну статтю «Амбіції Путіна або де Росія влаштує «новий Крим»?», - написав Акпер Гасанов.

 

У цій статті пана Ахметова піддали критиці. «Змінювалися лише клани, що мали режим найбільшого сприяння при цьому пограбуванні. За Віктора Януковича в такому режимі працював донецький клан. Але чи зник він з відходом Януковича? Ні. Лідером цього клану як і раніше є найбагатша людина України Рінат Ахметов», - говорилося в статті.

 

Стаття, що обурила пана Ахметова, була використана багатьма українськими та світовими ЗМІ. Зокрема видання  Kyiv Post, Daily Mail, Le Figaro, Neue Züricher Zeitung, MSN Канада, Newsweek Polska посилалися на цю публікацію. За інформацією адвокатів олігарха, після їхнього втручання ці публікації на сайтах іноземних видань начебто були видалені.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», провайдер телеканалу Еспресо.TV отримав лист від юридичної компанії Ахметова AKIN GUMP STRAUSS HAUER & FELD LLP, в якому вимагалося зняти статтю «Чому Ахметов не зупинить Донецький сепаратизм».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду