Комітет свободи слова відхилив зміни до закону про суспільну мораль

Комітет свободи слова відхилив зміни до закону про суспільну мораль

26 Березня 2014
6053
26 Березня 2014
18:32

Комітет свободи слова відхилив зміни до закону про суспільну мораль

6053
Комітет свободи слова відхилив зміни до закону про суспільну мораль
Комітет свободи слова відхилив зміни до закону про суспільну мораль

Комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні 26 березня відхилив законопроект № 2208а про внесення змін до закону «Про захист суспільної моралі» щодо захисту інформаційного простору, внесений народним депутатом Володимиром Олійником.

 

На думку більшості членів Комітету, цей проект дублює норми інших законодавчих актів.

 

Заступник голови Комітету Олена Бондаренко виступила за захист проекту свого колеги по фракції Партії регіонів. Вона вважає, що ухвалення цього закону підкріпить захист громадських прав.

 

Члени Комітету також відправили на доопрацювання проект закону № 4329 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо обов'язкового інформування про засновників та власників засобів масової інформації), внесений народними депутатами Ігорем Мірошниченком та Олександром Мирним.

 

Нардепи не бачать необхідності щогодини з телеекранів повідомляти засновників телеканалів, оскільки це будуть назви юридичних осіб, а не фізичних. На думку члена Комітету Миколи Княжицького, це не додасть прозорості структурі власності ЗМІ. Він запропонував знову зареєструвати запропонований ним проект щодо прозорості власності ЗМІ, який так і не був розглянутий парламентом, а натомість був ухвалений урядовий проект.

 

Комітет також відправив на доопрацювання проект закону № 3083 про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння отриманню інформації про пільги та інші види соціального захисту.

 

Крім того, Комітет підтримав проект закону № 4384 про внесення змін до податкового кодексу України (щодо публікації даних про відшкодування ПДВ), внесений народним депутатом Віктором Пинзеником. Члени Комітету свободи слова запропонували Комітету з питань податкової та митної політики рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу даний проект закону.

 

Також Комітет підтримав у частині своїх повноважень проект закону № 4416 «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» щодо державної охорони Національного банку, державної казначейської служби та її територіальних органів, Держкомтелерадіо.

 

Члени Комітету підтримали також проект закону № 4439 про внесення змін до закону «Про статус народного депутата України» щодо обмеження прав народних депутатів на проживання в службових жилих приміщеннях. Вони вирішили запропонувати Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності верховної Ради України рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6053
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду