«Воля» відключить три російські телеканали сьогодні вночі

«Воля» відключить три російські телеканали сьогодні вночі

26 Березня 2014
6737
26 Березня 2014
17:30

«Воля» відключить три російські телеканали сьогодні вночі

6737
«Воля» відключить три російські телеканали сьогодні вночі
«Воля» відключить три російські телеканали сьогодні вночі

Оператор кабельного телебачення «Воля» повідомляє, що в ніч на 27 березня о 24.00 в усіх пакетах кабельного телебачення компанії  буде припинений доступ до російських каналів  «НТВ Мир», «РТР Планета» і «Первый канал. Всемирная сеть». Про це йдеться на сайті компанії.

 

Таке рішення компанія «Воля», що є найбільшим оператором кабельного телебачення в країні, прийняла після того, як 25 березня Київський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу про призупинення трансляції телеканалів «НТВ Мир», «РТР Планета», «Первый канал. Всемирная сеть» і «Россия 24» в усіх пакетах провайдерів програмної послуги України.

 

Водночас «Воля» повідомляє, що проводить термінові переговори з іншими каналами і найближчим часом в цифрові пакети «Стартовий» і «Оптимальний» будуть додані незалежний російський телеканал «Дождь», канали «Еспресо TV» і «Трофей».

 

Провайдер також попереджає глядачів про необхідність оновити список телеканалів на ТБ-тюнерах.

 

Нагадаємо,  13 березня компанія «Воля» відмовилась від дублювання російських каналів телеканалів «Росія 24», ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета», «НТВ  Мир» в аналоговому форматі і залишила лише їх цифрову версію.

 

У Києві, де компанія «Воля» вже не використовує аналогову технологію, компанія змінила склад пакетів, в яких представлені РТР, ОРТ і «НТВ Мир» (канал «Росія 24» не надається). «Зазначені канали замість соціального чи "легкого" пакетів будуть доступні тільки в платних цифрових пакетах телепрограм, починаючи зі «Стартового», а також у пакетах інтерактивного телебачення "ВОЛЯ Smart HD"», - повідомила компанія.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 9 березня «Воля» вимкнула у Севастополі всі українські канали в аналогових пакетах кабельного телебачення, посилаючись на вимогу в. о. голови міської адміністрації та на підставі внутрішньої політики із забезпечення безпеки своїх співробітників.

 

Нагадаємо, 25 березня Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв ухвалу про забезпечення адміністративного позову Нацради до дистрибутора російських каналів - компанії «Торсат» з групи «Інтер». Суд задовольнив клопотання Нацради про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову і зобов'язав ТОВ «Торсат» та провайдерів програмних послуг, які уклали угоди з ТОВ «Торсат», тимчасово припинити ретрансляцію в багатоканальних телемережах на території України іноземних програм «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ-Мир» до вирішення справи по суті. Ухвала підлягає негайному виконанню, і провайдери програмної послуг зобов'язані негайно призупинити ретрансляцію чотирьох російських каналів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду