У Раді Європи пообіцяли підтримати медійні законопроекти, які потрібні Україні

У Раді Європи пообіцяли підтримати медійні законопроекти, які потрібні Україні

18 Березня 2014
5778
18 Березня 2014
10:54

У Раді Європи пообіцяли підтримати медійні законопроекти, які потрібні Україні

5778
У Раді Європи пообіцяли підтримати медійні законопроекти, які потрібні Україні
У Раді Європи пообіцяли підтримати медійні законопроекти, які потрібні Україні

У Раді Європи пообіцяли підтримати законопроекти, які необхідні для реформування медіапростору України - закони про суспільне мовлення і роздержавлення друкованої преси. Про це йшлося під час зустрічі делегації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) з офіційним речником  Ради Європи Деніелем Хьолтгеном, секретарем Венеціанської комісії Томасом Маркетом, депутатом Європарламенту Павєлом Заневським, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Делегація Спілки на чолі з головою Олегом Наливайком з 11 по 16 березня перебувала на запрошення Ради Європи у Страсбурзі й ознайомилась з роботою департаментів та комітетів Ради Європи, Європейського суду з прав людини.

 

Олег Наливайко зауважив, що цей візит редакторів регіональних видань та спілчанського активу проходить уже вчетверте. «Дуже важливо, що в нашій делегації були представники Криму та південно-східних областей. Ми звернулись до Ради Європи з проханням надати новій владі чіткий меседж необхідності прийняття законів "Про Суспільне телебачення і радіомовлення" та "Про реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації". Домовились про необхідну експертну та методичну підтримку в ході запровадження цих та інших медійних законопроектів», - зазначив він.

 

Деніел Хьолтген, зокрема, відзначив: «Рада Європи готова захищати суверенітет і територіальну цілісність України, права мовних меншин та свободу слова. Вона буде уважно спостерігати за ходом президентських виборів».

 

У ході візиту відбулись консультації щодо роботи Місії міжнародної журналістської солідарності, яка перебувала в Україні.

 

За інформацією прес-служби НСЖУ, 15-16 квітня Рада Європи проведе в Києві семінар з питань безпеки для журналістів, під час якого планується розглянути питання фізичної та юридичної безпеки, захисту інформаційних технологій та провести дискусію із суддями та правоохоронцями стосовно того, як розслідуються справи злочинів проти журналістів. Заплановані також відкриті дебати, на яких планується обговорити принципи професійної етики в умовах політичного протистояння та майбутніх президентських виборів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду