Триває конкурс «Кожен рік – Рік лісів»

Триває конкурс «Кожен рік – Рік лісів»

1 Квітня 2014
4497

Триває конкурс «Кожен рік – Рік лісів»

4497
Триває конкурс «Кожен рік – Рік лісів»
Триває конкурс «Кожен рік – Рік лісів»

«Детектор медіа» і програма FLEG II (ЄІСП/Схід-2) в Україні 25.02.14 оголосили третій всеукраїнський конкурс «Правозастосування та управління у лісовому секторі України».

 

На сьогодні куратор конкурсу отримав декілька матеріалів різних жанрів. З них поки що було відібрано для публікації на «Детектор медіа» матеріали Максима Голованя, Олега Проціва та Володимира Борейка, з якими можна ознайомитись на сторінці Конкурсу

Ці учасники вже заробили гонорари від 500 - 700 гривень кожен. Також ці матеріали (як й інші роботи!) залишаються претендентами на отримання одної з перших премій у розмірі 3000 грн.

 

Всі статті отримані оргкомітетом за останні дні опубліковані на сайті програми FLEG II.

 

Нагадуємо, що термін подання матеріалів - до 31 травня!

 

Критерії відбору:

- роботи мають бути опубліковані/вийти в ефір з 01 липня 2013 року до 30 травня 2014 р. або спеціально створені для конкурсу;

- роботи повинні розкривати тему конкурсу (одну або кілька проблем), аналітичні матеріали матимуть перевагу при оцінюванні;

- кожен матеріал має супроводжуватися короткою інформацією про автора, ЗМІ та дату виходу (або вказано, що роботу створено спеціально для конкурсу).

- кількість робіт, які один автор (група авторів) може надіслати на конкурс, необмежена.

 

Проблеми, на висвітлення яких варто звернути особливу увагу:

- розвиток інституту права власності на ліси;

- проблеми та шляхи розвитку системи управління лісами;

- лісове законодавство як продовження лісової політики: структура, зміст, проблеми й шляхи вдосконалення;

- цільове призначення та багатоцільове використання лісів;

- законодавче регулювання рубок лісу;

- забезпечення збереження  лісового біорізноманіття;

- міжнародні тенденції розвитку та ведення лісового господарства в  Україні;

- економічна оцінка екосистемних послуг/послуг біорізноманіття в лісових екосистемах;

- облік лісів і земель та ведення Земельного й Лісового Кадастрів;

- нормативна база, яка регулює землеустрій та лісовпорядкування;

- повноваження щодо розпорядження та користування землями й лісами різного цільового призначення;

- вдосконалення торгівлі деревиною (організація продажу, ціноутворення, інформаційна підтримка, забезпечення прозорості);

- потенціал лісового сектору України та фактори, що гальмують його інноваційний розвиток, динаміка ринку української деревини та продукції її переробки;

-  правове регулювання функціонування системи контролю руху (обліку) лісопродукції в Україні;

- потенційний вплив законодавства ЄС щодо регулювання руху (обліку) деревини на динаміку руху лісопродукції в Україні;

- впливу лісової сертифікації на систему ведення лісового господарства та її роль у процесі обліку лісо продукції в Україні;

- аналіз законодавчої бази у сфері мисливського господарства України;

- практика та ефективність функціонування мисливського господарства України.

- інші наявні проблеми лісового господарства України та пропозиції, спрямовані на їх вирішення, на покращення міжвідомчої взаємодії та підвищення ефективності державного контролю згідно з принципами сталого управління природними ресурсами.

- аналіз чинної законодавчої бази ведення лісового господарства (закони, правила, положення тощо), яка забезпечує охорону та використання лісів, лісових екосистем та їх окремих компонентів, на предмет відповідності до name="OLE_LINK5">вимог міжнародних/європейських  норм щодо збереження біорізноманіття у лісах.

- потреба внесення змін у лісове та природоохоронне законодавство з метою гармонізації обліку та управління особливо захисними природними територіями в Україні та країнах ЄС;

- результати та висновки соціологічних досліджень щодо лісового сектору України;

- відкритість лісового сектору України, способи її покращення.

 

Журі очікує побачити у конкурсних матеріалах аналіз поточної ситуації, виявлення невирішених питань та перешкод на шляху поступального розвитку, формулювання бачення перспективної моделі та шляхів її досягнення тощо.

 

Довідкову інформацію за темами можна знайти на сайті програми FLEG II в Україні http://fleg.org.ua/, сайтах «Український лісовод»  http://www.lesovod.org.ua/, «Природа в Україні» http://pryroda.in.ua/lis/ та інших інтернет-ресурсах - учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі джерел.

 

Консультанти програми FLEG II в Україні готові надати учасникам конкурсу необхідну інформацію та коментарі.

 

Учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі осіб та організацій як джерел інформації та авторів коментарів.

 

З матеріалами що увійшли до четвірки переможців попередніх конкурсів «Правозастосування та управління у лісовому секторі України» можна ознайомитись на сайті «Детектор медіа»  (2012) та (2011) або на сайті програми FLEG II в Україні. Переможцями попередніх років стали відомі борці з корупцією Ірина Федорів та Дмитро Гнап.

 

Публікація конкурсних робіт. Для вільного обговорення й оцінки журналістські матеріали, надіслані на конкурс, буде внесено до списку конкурсних робіт на сайті програми FLEG ІІ (ЄІСП/Схід-2). Частина робіт буде опублікована на розсуд куратора конкурсу з обов'язкової згоди автора на сайті www.detector.media.

 

Гонорарний фонд:

 

- За кожну відібрану для публікації на сайті «Детектор медіа» роботу, що вже раніше була опублікована (виходила в ефірі), автор отримує гонорар у розмірі 500 грн.

- За кожну роботу, спеціально створену для конкурсу, автор отримує гонорар у розмірі 700 грн.

- Автори чотирьох найкращих матеріалів, що наберуть найбільшу кількість балів - оцінок журі, отримають по 3000 грн кожен.

 

Журі конкурсу оцінює роботи з 2 по 13  червня за рейтинговою системою. Бали кожен із членів журі виставляє самостійно. Чотири найкращих журналістських матеріали визначаються за сумою виставлених балів.

 

Оголошення переможців і вручення призів відбудеться під час проведення церемонії нагородження в двадцятих числах червня.

 

З усіх питань просимо звертатися до куратора конкурсу Юлії Зелінської, (044) 354-28-01, 098-446-61-95, zelin.tk@gmail.com

 

Подання матеріалів на конкурс означає згоду автора на розміщення цих матеріалів на сайті Програми FLEG II та використання їх у роботі Програми FLEG.

 

Програма FLEG II ( ЄІСП Схід). Регіональна програма «Правозастосування та управління у лісовому секторі країн східного регіону дії Європейського інструменту сусідства та партнерства - 2» (FLEG II ( ЄІСП Схід)) спрямована на створення досконаліших механізмів управління в лісовому секторі семи країн-учасниць, посиленні лісової політики шляхом підвищення ефективності відповідних міжнародних процесів, законодавства та інституційної бази, а також за допомогою розробки, випробування та оцінки пілотних проектів сталого лісокористування на місцевих рівнях з метою тиражування та обміну успішним досвідом. У програмі підкреслюється роль лісу в адаптації до зміни клімату і зниженні негативного впливу на екосистеми і збереженні біорозмаїття, а також у відтворенні засобів і джерел доходів для місцевого населення та національної економіки. Країни - учасниці: Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Росія та Україна. Програма фінансується Європейським союзом.

 

Партнери:

 

Європейська комісія. Європейський союз є найбільшим у світі донором процесу офіційного сприяння розвитку. Europe Aid - генеральний директорат розвитку і співпраці Європейської комісії - розробляє Європейську політику розвитку і надає допомогу по всьому світу. Ця допомога надходить через ряд фінансових інструментів, при цьому особлива увага приділяється забезпеченню якості та ефективності допомоги, що надходить від Європейського союзу. У своїй активній участі у сфері розвитку ми прагнемо до утвердження принципів ефективного управління, зміцнення людського потенціалу та стимулювання економічного розвитку, а також до вирішення таких глобальних завдань як боротьба з голодом і збереження природних ресурсів.

 

Світовий банк. Світовий банк є одним з найважливіших джерел фінансової і технічної допомоги країнам, що розвиваються, в  усьому світі. Ми не є банком у звичайному розумінні цього слова. Наша організація складається з п'яти унікальних організацій розвитку, що управляються країнами-членами. Ми надаємо країнам, що розвиваються, позики за низькими ставками, безвідсоткові кредити і гранти, допомагаючи їм вирішувати завдання, що стоять перед ними у найрізноманітніших сферах діяльності, таких як освіта, охорона здоров'я, державне управління, інфраструктура, розвиток фінансового та приватного секторів, сільське господарство, охорона довкілля і управління природними ресурсами. Деякі з наших проектів можуть співфінансуватися урядами, іншими багатосторонніми організаціями та комерційними банками, експортно-кредитними агентствами та приватними інвесторами.

 

Міжнародний союз охорони природи. Діяльність Міжнародного союзу охорони природи (МСОП/IUCN) спрямована на пошук оптимальних рішень найгостріших проблем охорони довкілля та розвитку.,. МСОП - найстаріша і найбільша міжнародна екологічна організація в світі, що об'єднує понад 1200 урядових та неурядових структур і близько 11 тис. фахівців з 160 країн, що працюють на добровільній основі. Діяльність МСОП забезпечується роботою понад 1 тис. штатних співробітників більш ніж в 45 офісах і сотнями партнерських організацій державного, громадського та приватного секторів по всьому світу.

 

Всесвітній фонд дикої природи. Всесвітній фонд дикої природи (WWF) - одна з найбільших у світі і найбільш авторитетних незалежних природоохоронних організацій, що об'єднує близько 5 млн. прихильників і має відділення більш ніж у 100 країнах. Місія WWF - у запобіганні дедалі глибшій деградації природного середовища планети і досягненні гармонії людини і природи, збереження біологічного розмаїття Землі та забезпеченні сталого використання відновлюваних природних ресурсів і зниженні рівня забруднення довкілля та марнотратного споживання.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4497
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду