Наталка Пісня та оператор ТСН зникли в Абхазії

Наталка Пісня та оператор ТСН зникли в Абхазії

12 Березня 2014
8472
12 Березня 2014
22:46

Наталка Пісня та оператор ТСН зникли в Абхазії

8472
Наталка Пісня та оператор ТСН зникли в Абхазії
Наталка Пісня та оператор ТСН зникли в Абхазії

Сьогодні, 12 березня, зник зв'язок зі знімальною групою «1+1» в Абхазії. На каналі кажуть, що є всі підстави вважати, що журналістів «1+1» викрали. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «1+1».

 

Кореспондентка ТСН Наталка Пісня (на фото) та оператор Сергій Кисельов перебували в Абхазії. Під час поїздки вони зупинилися в місцевому готелі.

 

За останньою інформацією, яку повідомила Наталка Пісня керівництву каналу, адміністрація готелю попросила журналістів нікуди не відлучатися, мовляв, з ними хочуть поговорити працівники місцевих структур служби безпеки. Після цього знімальну групу «1+1» повезли на допит у невідомому напрямку. Це остання інформація, яка надходила від журналістів ТСН.

 

На даний момент з ними немає зв'язку.

 

Канал «1+1» глибоко стурбований ситуацією з незаконним утриманням українських журналістів і звертається до влади Росії та Абхазії з вимогою прояснити ситуацію, що склалася.

 

Канал нагадує, що раніше кореспондентку ТСН Ганну Боку російська влада не впустила на територію Осетії.

 

Як повідомило «Радіо Свобода», 12 березня у Північній Осетії на російському Північному Кавказі на кілька годин затримали українських журналістів ТСН каналу «1+1».

 

Редактор Ганна Бока і оператор Павло Бондаренко були затримані в місті Владикавказі після того, як наряд міліції почув, що ті розмовляють українською, повідомила журналістка. За її словами, у відділку міліції, де їх протримали понад п'ять годин, журналістам пояснили, що є вказівка перепиняти всіх українців через становище в Україні. Міліціонери заявили, що йдеться про «профілактику», і в перебігу затримання випитували в журналістів про мету їхнього приїзду і про ставлення до нинішніх подій, розповіла Ганна Бока.

 

За її словами, журналісти, які працювали на висвітленні Паралімпійських ігор у російському Сочі, вирішили скористатися нагодою і спробувати дістатися до Південної Осетії - сепаратистського регіону Грузії, окупованого Росією, - і для цього прибули до Владикавказа.

 

Вона не уточнила, чи мали журналісти дозвіл відвідувати цей регіон від влади Грузії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8472
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Я
3689 дн. тому
Нехуй соваться туда, где вы нежеланные гости, а потом делать из себя жертв. Совсем уже заврались продажные шлюхи с 1+1.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду