Журналісти Волині вимагають звільнити керівництво Волинської ОДТРК

Журналісти Волині вимагають звільнити керівництво Волинської ОДТРК

12 Березня 2014
5641
12 Березня 2014
11:31

Журналісти Волині вимагають звільнити керівництво Волинської ОДТРК

5641
Журналісти Волині вимагають звільнити керівництво Волинської ОДТРК
Журналісти Волині вимагають звільнити керівництво Волинської ОДТРК

Громадські діячі та журналісти Волині звернулися до голови Волинської облдержадміністрації Григорія Пустовіта із вимогою направити подання у Державний комітет із питань телебачення і радіомовлення щодо зміни керівництва Волинської обласної державної телерадіокомпанії (ВОДТРК). Про це йдеться у зверненні журналістів до пана Пустовіта, копію якого отримала «Детектор медіа».

 

За словами журналістів, причиною вимоги зміни керівництва ВОДТРК є те, що під час подій на Євромайдані канал замовчував інформацію та сприяв піару Партії регіонів.

 

«Волинська ОДТРК під час найважливіших суспільних подій країни і Волинської області висвітлювала події на Євромайданах неповно, упереджено, замовчувала інформацію. Від початку подій Майдану і до 20 лютого 2014 року Волинська ОДТРК підтримувала провладну позицію та подавала точки зору, здебільшого, членів Партії регіонів», - йдеться у зверненні журналістів.

 

Також ініціатори звернення до голови облдержадміністрації вважають, що нове керівництво ВОДТРК повинно бути призначене за участі активної громадськості та колективу каналу.

 

«Вважаємо за необхідне створити при ВОДТРК Громадську раду, що займатиметься громадським контролем діяльності телерадіокомпанії», - стверджують активісти.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст звернення журналістів повністю:

 

«ЗВЕРНЕННЯ

громадських діячів та журналістів Волинської області

 

Шановний Григорію Олександровичу!

 

Просимо Вас як голову Волинської ОДА направити подання у Державний комітет із питань телебачення і радіомовлення щодо звільнення із займаної посади генерального директора Волинської обласної державної телерадіокомпанії Куліш Ольги Володимирівни.

 

Волинська ОДТРК під час найважливіших суспільних подій країни і Волинської області висвітлювала події на Євромайданах неповно, упереджено, замовчувала інформацію. Від початку подій Майдану і до 20 лютого 2014 року Волинська ОДТРК підтримувала провладну позицію та подавала точки зору, здебільшого, членів Партії регіонів. Порушення головних засад журналістики та маніпулювання інформацією в політичних цілях, що спостерігались у Волинській ОДТРК, є неприпустимими ні з точки зору журналістики, ні з точки зору людського ставлення до подій, які розгорталися.

 

Відповідальність за це несе керівництво ВОДТРК, яке має бути звільнене.

 

Попередній моніторинг усіх випусків новин ВОДТРК у період з 1 грудня 2013 р. до 28 лютого 2014 р. свідчить про необ'єктивне інформування громадськості про події цього періоду. Завершений моніторинговий звіт буде опублікований у медіа.

 

Ми наполягаємо, щоб призначення нового керівника відбувалось за погодженням з колективом телерадіокомпанії та активною громадськістю.

 

Також вважаємо за необхідне створити при ВОДТРК Громадську раду, що займатиметься громадським контролем діяльності телерадіокомпанії.

 

Тому просимо підтримати подання у Держкомтелерадіо щодо звільнення генерального директора телерадіокомпанії та сприяти у реформуванні Волинської ОДТРК у громадське телебачення і радіо. 

 

Прийнято 7 березня 2014 р. у місті Луцьку»

 

Підписати звернення можна тут.  Наразі звернення підтримали: Марія Доманська, Михайло Шелеп, Дмитро Безвербний, Оксана Ярош, Ольга Бузулук, Володимир Павлюк, Сергій Шараєвський, Михайло Наход, Андрій Осіпов, Олександр Новосад,Вікторія Шевчук, Володимир Камінський, Ірина Качан, Петро Верзун, Ірина Кунинець, Оксана Петрук, Юрій Горбач, Юрій Кресак, Мая Голуб, Петро Герасименко, Ігор Тихолаз.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5641
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду