Канал «112 Україна» переривав мовлення через погрози – «Правий сектор» готовий охороняти

Канал «112 Україна» переривав мовлення через погрози – «Правий сектор» готовий охороняти

25 Лютого 2014
6556

Канал «112 Україна» переривав мовлення через погрози – «Правий сектор» готовий охороняти

6556
Канал «112 Україна» переривав мовлення через погрози – «Правий сектор» готовий охороняти
Канал «112 Україна» переривав мовлення через погрози – «Правий сектор» готовий охороняти

Вчора, 24 лютого, о 22.22 телеканал «112 Україна» був змушений перервати прямий ефір і оголосити евакуацію співробітників телеорганізації через загрозу мінування. Про це повідомляє сайт інформаційного агентства «112.UA».

 

Невідомий залишив повідомлення про те, що будівлю каналу заміновано і незабаром буде підірвано. До офісу телеканалу  «112 Україна» прибула слідчо-оперативна група Шевченківського районного управління МВС України, кінолог та експерти вибухо-технічної служби. Під час півторагодинного огляду службових і студійних приміщень вибухівку не було виявлено. Представники телеканалу повідомили , що попередження про вибух надійшло через форум на платформі 112.say.tv від невідомого користувача.

 

Як зазначають на каналі, кількома годинами раніше в ток-шоу «Знай більше!» брав участь Ігор Мосійчук - один з координаторів «Правого сектора» на Київщині, глава прес-служби Соціал-Національної Асамблеї, політв'язень у справі так званих «васильківських терористів». Після того , як він закінчив свій виступ в ефірі і залишив студію, протягом наступної години невідомий в мережі Say.tv неодноразово вимагав повернути Ігоря Мосійчука в студію, ображав гостя і телеканал, висловлював погрози, зокрема підірвати будівлю, в якій розташований канал  «112 Україна».

 

 

Після нормалізації ситуації канал «112 Україна» відновив мовлення в прямому ефірі і звернувся за коментарем до Ігоря Мосійчука, через присутність якого і сталася надзвичайна подія. Співкоординатор «Правого сектора»  прокоментував інцидент так: «Деякі люди перебувають в панічному страху від моєї появи на волі. І вони розуміють , що їм доведеться відповідати за багато злочинів , за наше ув'язнення і багато ще за що. І, відповідно, думаю, що один з них це зробив». Пан Мосійчук додав, що звертатиметься з відповідною заявою до СБУ.

 

Канал повідомляє, що його співробітники  неодноразово отримували погрози, пов'язані з їх професійною діяльністю. У відповідь Ігор Мосійчук заявив, що «Правий сектор» готовий взяти телеканал під охорону.  «Я мав розмову з керівництвом 112-го каналу, і "Правий сектор" був готовий, бійці Соціал- Національної Асамблеї були готові виїхати і взяти під охорону працівників 112-го каналу і саму студію, будівлю, тому що, наскільки мені відомо, загрози нападу були», - зазначив пан Мосійчук.

 

Наразі ефір телеканалу «112 Україна» відновлений, мовник працює у звичайному режимі. Телеканал обіцяє тримати хід розслідування інциденту на особливому контролі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6556
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду