У Полтавській обласній раді вимагали відставки керівників обласної ТРК та обласної комунальної газети (УТОЧНЕНО)

У Полтавській обласній раді вимагали відставки керівників обласної ТРК та обласної комунальної газети (УТОЧНЕНО)

24 Лютого 2014
5667

У Полтавській обласній раді вимагали відставки керівників обласної ТРК та обласної комунальної газети (УТОЧНЕНО)

5667
У Полтавській обласній раді вимагали відставки керівників обласної ТРК та обласної комунальної газети (УТОЧНЕНО)
У Полтавській обласній раді вимагали відставки керівників обласної ТРК та обласної комунальної газети (УТОЧНЕНО)

У Полтавській обласній раді на позачерговій сесії 24 лютого обговорювали вимогу добровільної відставки керівників Полтавської ОДТРК «Лтава» Миколи Ляпаненка (на фото) та обласної комунальної газети «Зоря Полтавщини» Григорія Гриня. Про це «Телекритиці» повідомила президент Полтавського обласного медіа-клубу Людмила Кучеренко, яка внесла відповідну пропозицію.

 

Зі слів пані Кучеренко, депутати підтримали її пропозицію. Однак керівник прес-служби Полтавської обласної ради Ірина Дудка повідомила «Телекритиці», що відповідне питання обговорювалася, але не було проголосовано. «Це було підтримано громадськістю, але це питання не голосувалося. Не виключено, що воно стане предметом розгляду на іншій сесії», - повідомила пані Дудка.

 

Гендиректор Полтавської ОДТРК «Лтава» Микола Ляпаненко спростував «Телекритиці», що облрада вимагала його відставки. Він заявив, що це ініціатива самої Людмили Кучеренко, яка, на його думку, прагне зайняти його місце.

 

Сама пані Кучеренко мотивувала свою пропозицію тим, що під час масових протестів гендиректор Полтавської ОДТРК «Лтава» Микола Ляпаненко та головний редактор обласної газети «Зоря Полтавщини» Григорій Гринь, «по суті, вели інформаційну війну, проводили інформаційні диверсії проти свого народу - жителів Полтавщини, цинічно й неприховано підтримуючи диктаторський режим Януковича. Причому, за наші з вами гроші - гроші платників податків, оскільки очолювані ними ЗМІ є державним та комунальним».

 

21 лютого пан Ляпаненко повідомив журналісту газети «Коло», що два дні тому - 19 лютого - вийшов з Партії регіонів. «Заяву про вихід з партії я написав 19 лютого, але там зазначив, що прошу вважати датою виходу з партії 19 грудня, день Святого Миколая. У ній пояснив, що протягом цих 2 місяців на "Лтаві" поряд з гімном звучала молитва за Україну», - заявив гендиректор ОДТРК.

 

На думку Людмили Кучеренко, це вже було запізно.

 

Як нагадує пані Кучеренко, 22 січня полтавські журналісти підписали заяву проти «диктаторських законів 16 січня» та побиття журналістів на Євромайдані під час виконання ними професійних обов'язків.

 

«На це зібрання я особисто запрошувала голову обласної організації Національної спілки журналістів України, головреда "Зорі Полтавщини" Григорія Гриня, відповідального секретаря ПОО НСЖУ Ольгу Щербакову, головного редактора телебачення ОДТРК "Лтава" Анатолія Мішина (також просила спрямувати на захід знімальну групу). Але ні знімальної групи, ні представників найбільших журналістських колективів, коли ми підписували заяву й висловлювали своє ставлення до побиття колег-журналістів, не було», - повідомила президент Полтавського медіа-клубу.

 

Заяву можна було потім підписати дистанційно. Чим скористалися журналісти Кременчука, Лохвиці, Лубен та інших міст Полтавщини.

 

«Втім, жоден очільник, жоден журналіст ОДТРК «Лтава» й «Зорі Полтавщини» так і не підписався під заявою, тим самим благословивши владу й "беркутівців" навіть на вбивство наших колег! Про яку журналістську солідарність може йти мова?! Про яке моральне право Ляпаненка й Гриня очолювати «Лтаву» та «Зорю Полтавщину» можна говорити? Чи має після цього моральне право Гринь бути головою облорганізації НСЖУ?», - зауважує пані Кучеренко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду