«1+1» заявляє про погрози та напади на журналістів каналу

«1+1» заявляє про погрози та напади на журналістів каналу

24 Лютого 2014
7974

«1+1» заявляє про погрози та напади на журналістів каналу

7974
За останні три місяці 10 журналістів «1+1» постраждали під час виконання професійних обов'язків
«1+1» заявляє про погрози та напади на журналістів каналу
«1+1» заявляє про погрози та напади на журналістів каналу

Канал «1+1» звернувся до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації; Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування протиправних під час подій, пов'язаних з масовими акціями; до СБУ, МВС та Генпрокуратури з приводу непоодиноких випадків погроз та застосування фізичного насильства до журналістів та операторів «1+1». Про це йдеться в повідомленні каналу.

 

«Протягом останніх тижнів, а особливо останніх кількох днів, журналісти та оператори телекомпанії при виконанні службових обов'язків стикаються із порушенням своїх прав на достовірне та об'єктивне висвітлення подій, що відбуваються в Україні», - заявляє канал.

 

Зокрема, на Дніпропетровщині постійно погрожують регіональній кореспондентці ТСН Ользі Павловській, люди в масках пошкодили камеру та намагалися перекинути її автомобіль, у якому знаходилась вона та оператор. На Одещині переслідують кореспондента Сергія Осадчука та знімальну групу ТСН, невідомі в масках з битами погрожують спалити пересувну телевізійну станцію (ПТС) «1+1». У Криму невідомі люди переслідують знімальну групу ТСН та погрожують фізичною розправою. Журналісти «1+1» уже звернулися з відповідними заявами в регіональні відділи МВС.

 

«На жаль, наразі буденними здаються погрози, застосування фізичного насильства, обману, злочини проти життя, здоров'я та волі журналістів, що ніяким чином не сприяє стабілізації становища в Україні», - йдеться у відкритому листі.

 

За останні три місяці 10 журналістів «1+1» постраждали під час виконання професійних обов'язків, наголошують на каналі.

 

«Просимо вас посилити контроль за дотриманням законодавства, що забезпечує функціонування засобам масової інформації в Україні, з метою запобігання втручанню в діяльність журналістів та унеможливленню застосування насильства», - зазначає керівництво каналу «1+1» у листі.

 

Нагадаємо, за даними «Детектор медіа», у Києві та регіонах під час висвітлення подій на Євромайданах з листопада 2013 року по 24 лютого 2014 року постраждали 168 журналістів, операторів і фотографів. У тому числі двох - В'ячеслава Веремія й Ігоря Костенка - було вбито.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7974
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду