19 лютого в Одесі тітушки зламали руку одному оператору, іншого зробили неходячим

19 лютого в Одесі тітушки зламали руку одному оператору, іншого зробили неходячим

24 Лютого 2014
6267

19 лютого в Одесі тітушки зламали руку одному оператору, іншого зробили неходячим

6267
19 лютого в Одесі тітушки зламали руку одному оператору, іншого зробили неходячим
19 лютого в Одесі тітушки зламали руку одному оператору, іншого зробили неходячим

19 лютого в Одесі під час мирної акції біля обласної держадміністрації (ОДА) молодики спортивної статури (тітушки) у шоломах та касках побили оператора 5 каналу Сергія Іщенка та оператора телеканалу «Первый городской» Ігоря Гвоздєва. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Як розповіла ІМІ журналістка 5 каналу Олена Мілова, яка працювала у парі з паном Іщенком, тітушки цілеспрямовано били журналістів, які під ОДА висвітлювали події.

 

«Тітушки кричали: «Бийте камери!». Я перед нападом брала у них інтерв'ю, питала, чому вони сюди приїхали, а вони - так демонстративно битою по камері», - розповіла вона.

 

Коли знімальна група почала втікати, то журналістці вдалося заховатися у банку, а Сергія Іщенка збили з ніг і почали бити.

 

«Сергія збили з ніг, йому розбили камеру, він закотився під машину і заховав голову. Оскільки були видні ноги, його шість разів вдарили по ногах», - розповіла пані Мілова, додавши, що оператор не міг ходити після цього, хоча кістки у нього не зламані.

 

Оператор телеканалу «Первый городской» Ігор Гвоздєв також  висвітлював мітинг євромайданівців під ОДА.

 

«Я проводив відеозйомку. Був мітинг майданівців, прийшли тітушки проти майданівців. Було спочатку спокійно. А потім тітушки пішли у бій. Ми почали втікати, а вони бити по руках, ногах», - розповів Ігор Гвоздєв.

 

Він додав, що його три рази доганяли і били битами по спині, руках, ногах. До того ж, зауважив оператор, цілеспрямовано били по апаратурі. Відеокамеру тітушки розбили, а потім взагалі забрали.

 

«Я перебіг дорогу, хотів сісти у маршрутку, але не вийшло - двері були вже зачинені. Тітушки наздогнали мене і почали бити. По ногах, руках, спині, битами. Коли я відчув удар по спині, то впав, затиснув між ніг камеру, закрив голову, просив не бити по голові. Вони ще декілька разів вдарили по ногах, де була камера. Камера розломилася, вони її вирвали і побігли», - розповів пан Гвоздєв.

 

Лікарі діагностували у потерпілого оператора «Первого городского» перелом лівої руки. Пан Гвоздєв  зняв побої та звернувся у міліцію.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 19 лютого під час розгону мирного протесту в Одесі біля будівлі обласної облдержадміністрації постраждали кілька знімальних груп, а також телевізійна техніка 5-го каналу, «Інтера», «ГРАДа», Нового каналу.

 

Одеська міліція відкрила кримінальне провадження за фактами нападів на журналістів 5-го каналу, «Інтера», «ГРАДа», Нового каналу, які 19 лютого вели зйомку розгону мирного протесту біля Одеської облдержадміністрації (ОДА).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду