Спецслужби планували вимкнення 5-го каналу, «24», «Еспресо TV», ТВі та «1+1» під час розгону Євромайдану

Спецслужби планували вимкнення 5-го каналу, «24», «Еспресо TV», ТВі та «1+1» під час розгону Євромайдану

24 Лютого 2014
8881

Спецслужби планували вимкнення 5-го каналу, «24», «Еспресо TV», ТВі та «1+1» під час розгону Євромайдану

8881
Спецслужби планували вимкнення 5-го каналу, «24», «Еспресо TV», ТВі та «1+1» під час розгону Євромайдану
Спецслужби планували вимкнення 5-го каналу, «24», «Еспресо TV», ТВі та «1+1» під час розгону Євромайдану

Українські спецслужби планували вимкнення 5-го каналу, «24», «Еспресо TV», ТВі та «1+1» у межах антитерористичної операції з розгону Євромайдану. Про це йдеться в планах спецоперацій «Бумеранг» і «Хвиля», оприлюднених сьогодні, 24 лютого, народним депутатом Геннадієм Москалем, головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту.

 

У плані спецоперацій є відповідний пункт 19:

 

«19. Напередодні та під час проведення АТО передбачити припинення трансляції телеканалів «5 канал», «24», «Expreso.TV», «ТВі», «1+1».

Вик.: СБ, МВС України

Відп.: Бік Володимир Валентинович (ДКІБ), КЗ: 39-96, 067-577-31-67, Бойко Олег Володимирович (Управління «М»), м.т. 067-321-63-24, КЗ-7128».

 

Крім того, спецслужби планували перед проведенням спецоперацій доведення своїх вимог до протестувальників через ЗМІ, трансляцію на центральних телеканалах інформаційних повідомлень про вчинення протестувальниками протиправних дій.

 

У плані спецоперацій є відповідний пункт 9:

 

«9. Перед проведенням операції планується доведення через засоби масової інформації, звукопідсилюючу апаратуру до екстремістів вимог щодо припинення протиправних дій, звільнення захоплених адміністративних будівель, добровільної видачі зброї та інших засобів ураження. Трансляція на центральних телеканалах інформаційних повідомлень про вчинення учасниками протестних заходів протиправних дій терористичного та екстремістського характеру. Організовується переговорний процес з екстремістами.

Вик.: Прес-центр ГУ МВС, Прес-центр СБУ, ДЗНД, РГК АТЦ СБУ ГУ СБУ у м. Києві і Київській області

Відп.: Сафонова Лада Юліївна (Прес-центр), 067-244-83-71, КЗ: 37-74».

 

Зі слів пана Москаля, матеріали «вказують на причетність до кривавих подій міністра МВС В.Захарченка (котрий особисто заявив 20 лютого, що віддав наказ про застосування бойової зброї), його заступника В.Ратушняка, начальника департаменту громадської безпеки МВС О.Крикуна, командувача внутрішніх військ МВС С.Шуляка, в.о. начальника ГУМВС у м.Києві В.Мазана, голови СБУ О.Якименка, його першого заступника В.Тоцького, начальника УСБУ в Києві та Київській області О.Щоголєва, командирів підрозділу СБУ "Альфа". Допомогу в підготовці спецоперацій МВС та СБУ надавав колишній перший заступник ГРУ Російської Федерації, котрий проживав у готелі "Київ" (його проживання й харчування оплачувала СБУ)».

 

«План "Бумеранг" і "Хвиля" доповідався вищому політичному керівництву країни і вводився в дію з його схвалення. Викликає настороження і обурення, що на сьогоднішній день нікому з високопосадовців не вручено повідомлення про підозру, ніхто з них не затриманий і не арештований», - заявляє народний депутат.

 

План спецоперацій можна переглянути на сайті Геннадія Москаля.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8881
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду