Спілка журналістів Москви заявила про повну підтримку українських колег

Спілка журналістів Москви заявила про повну підтримку українських колег

21 Лютого 2014
4696

Спілка журналістів Москви заявила про повну підтримку українських колег

4696
Спілка журналістів Москви заявила про повну підтримку українських колег
Спілка журналістів Москви заявила про повну підтримку українських колег

Спілка журналістів Москви (СЖМ) засвідчує свою підтримку українських колег, які виконують свій професійний обов'язок, перебуваючи в епіцентрі подій в країні, та констатує, що правоохоронні органи не забезпечують безпеку журналістів. Про це йдеться у заяві, яку президія Спілки направила на ім'я голови Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олега Наливайка, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

У заяві російські колеги висловлюють тривогу за ситуацію, яка склалася в останні дні в Україні та звертаються до керівництва країни і всіх сторін конфлікту із закликом сісти за стіл переговорів та мирним шляхом вирішити назрілі проблеми.

 

«На Майдані працюють російські журналісти. Ми просимо керівників ЗМІ Росії створити максимум умов для збереження їх життя і здоров'я під час виконання ними професійного обов'язку, забезпечивши журналістів засобами бронезахисту та страховими полісами», - йдеться в заяві СЖМ.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви повністю:

 

«ЗАЯВА СПІЛКИ ЖУРНАЛІСТІВ МОСКВИ


Трагічний розвиток подій в останні дні та години в сусідній Україні викликав біль і тривогу в серцях журналістів столиці Росії: гинуть не тільки люди, змушені виконувати свій професійний обов'язок, а й прості громадяни країни. Ранкове повідомлення з Києва про те, що в результаті вогнепального поранення помер наш колега - кореспондент української газети «Вести» В'ячеслав Веремій, говорить про те, що ситуація стала критично небезпечною і непередбачуваною для працівників місцевих і світових ЗМІ. На жаль, правоохоронні органи не забезпечують безпеку журналістів - у ході протистояння на Україні постраждали вже 165 представників ЗМІ.

 

Союз журналістів Москви знаходиться в постійному контакті з українськими журналістами. Ми заявляємо про повну підтримку наших колег, що виконують свій професійний обов'язок. У грудні минулого року ветерани російської журналістики - учасники боїв за визволення України - звернулися до журналістської спільноти ветеранів України і закликали побратимів по зброї сприяти збереженню багатовікових уз дружби між братніми народами, підняти свій голос на захист конституційного вирішення протистояння влади і опозиції.

 

Події останніх днів, ескалація насильства, загибель людей викликають величезну заклопотаність росіян за долю незалежної держави.

 

Спілка журналістів Москви звертається до керівництва України, до всіх протиборчих сторін із закликом сісти за стіл переговорів і мирним шляхом вирішити назрілі проблеми.

 

На Майдані працюють російські журналісти. Ми просимо керівників ЗМІ Росії створити максимум умов для збереження їхнього життя та здоров'я під час виконання ними професійного обов'язків, забезпечивши журналістів засобами бронезахисту та страховими полісами.

 

Ми висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблих.

 

Президія Спілки журналістів Москви»

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich - SDP) оголосила відритий збір коштів для українських журналістів, що постраждали під час масовий акцій протесту на євромайданах в Україні.

 

Мережа німецькомовних журналістів, які пишуть про східну Європу, N-ost та мережа журналістів-розслідувачів SCOOP закликають колег допомогти українським медійникам, які постраждали під час висвітлення подій у Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4696
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду