Ветерана «Голосу Америки» Юрія Саєвича жорстоко побив «Беркут»

Ветерана «Голосу Америки» Юрія Саєвича жорстоко побив «Беркут»

20 Лютого 2014
8035

Ветерана «Голосу Америки» Юрія Саєвича жорстоко побив «Беркут»

8035
Ветерана «Голосу Америки» Юрія Саєвича жорстоко побив «Беркут»
Ветерана «Голосу Америки» Юрія Саєвича жорстоко побив «Беркут»

19 лютого під час зіткнень протестувальників із силовиками постраждав громадський активіст, ветеран «Голосу Америки», громадянин США українського походження Юрій Саєвич (George Sayevich) Про це повідомила ведуча «Голосу Америки» Мирослава Гонгадзе у Facebook.

 

Як розповів пан Саєвич у відеоінтерв'ю Associated Press, його жорстоко побили міліцейські спецпідрозділи під час зачистки урядового кварталу. «Там були ворота з маленьким проходом всередину. І кожен намагався протиснутися. І не виходило. І я отримав важкі удари по всьому тілу, по голові. Мені зламали руку у двох місцях», - розповів постраждалий.

 

З його слів, силовики продовжували бити його, навіть коли він упав на землю. «Є правило не бити лежачого, бо це ж проти правил чи що. А вони продовжували бити й бити мене», - додав він.

 

Пан Саєвич після побиття «Беркутом» опинився в лікарні, повідомила Мирослава Гонгадзе.

 

Зі слів друзів пана Саєвича, він був репортером на майдані. «Він працював багато років на "Голосі Америки". Зараз він на пенсії, але продовжує бути репортером», - розповів Андрій Чорнодольський.

 

Юрію Саєвичу 68 років, 36 із них він пропрацював на «Голосі Америки», звідки пішов на пенсію у 2010-му. Він був багаторічним ведучим програми «Вікно в Америку» і перекладачем багатьох американських президентів. Саме він перекладав у прямому ефірі дебати Віктора Ющенка і Віктора Януковича у 2004 році для американського телебачення в прямому ефірі.

 

На Євромайдан пан Саєвич уперше приїхав у січні, потім повернувся в лютому. Про це він розповів в інтерв'ю газеті «Факты».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8035
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду