НСЖУ та НМПУ вимагають Нацраду пояснити зникнення з ефіру 5-го каналу

НСЖУ та НМПУ вимагають Нацраду пояснити зникнення з ефіру 5-го каналу

19 Лютого 2014
8686

НСЖУ та НМПУ вимагають Нацраду пояснити зникнення з ефіру 5-го каналу

8686
НСЖУ та НМПУ вимагають Нацраду пояснити зникнення з ефіру 5-го каналу
НСЖУ та НМПУ вимагають Нацраду пояснити зникнення з ефіру 5-го каналу

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка (НМПУ) переконані, що регулятор Національна рада з питань телебачення та радіомовлення має негайно надати пояснення зникнення з ефіру 5-го каналу, що відбулося увечері 18 лютого, а також вжити всіх необхідних заходів, аби було проведене незалежне та справедливе розслідування цього випадку. Про це йдеться у спільній заяві обох організацій.

 

Блокування роботи каналу НСЖУ та НМПУ розцінюють як намір знищити свободу слова в Україні.

 

«Ми бачимо, що влада цілеспрямовано намагається придушити будь-яке незалежне мовлення і перетворити ЗМІ на засоби пропаганди», - йдеться у заяві.

 

Далі «Детектор медіа» подає повний текст заяви НСЖУ та НМПУ:

 

«Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка обурені блокуванням роботи «5 каналу» та висловлюють свою підтримку редакційному колективу. Учора ввечері канал припинив мовлення по всій Україні.  На сторінці каналу у мережі «Фейсбук» з'явилося повідомлення: «5 канал зникає з ефіру по Україні. Якщо у вас теж зникає - дивіться нас в Ютюбі. І перекажіть друзям! Дякуємо, що ви з нами!». Пізніше ведучий 5-го Артем Овдієнко повідомив, що телеканал недоступний по всій країні. «5 канал, зараз тільки в інтернеті, ефірну трансляцію вирубали намертво по всій країні». Сайт каналу також не працює через те, що останні 2 місяці зазнає безперебійних атак.

 

Лише вранці 19 лютого було відновлено трансляцію на супутнику і в кабельних мережах.

 

Блокування роботи каналу Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка розцінюють як намір знищити свободу слова в Україні. Ми бачимо, що влада цілеспрямовано намагається придушити будь-яке незалежне мовлення і перетворити ЗМІ на засоби пропаганди.

 

НСЖУ та НМПУ переконані що національний регулятор - Національна рада з питань телебачення та радіомовлення - має негайно надати пояснення щодо дій з намірами знищити  «5 канал» та вжити всіх необхідних заходів, аби було проведене незалежне та справедливе розслідування цього випадку.

 

Події в Україні 18 лютого, коли знову під час висвітлення силового протистояння у центрі столиці постраждали десятки журналістів, і навіть є випадки смерті, засвідчують, що наших колег цілеспрямовано атакують і знищують. Закликаємо всіх журналістів проявити максимальну солідарність, підтримати тих, хто постраждав, хто в небезпечних умовах працює в епіцентрі подій. Просимо всіх не мовчати і разом боротися за те, щоб наша професія не була знищена в Україні».

 

Нагадаємо, увечері 18 лютого 5 канал, який транслює наживо події в Києві, відключили по всій Україні. Сайт 5-го каналу також не працює.

 

Вдень 18 лютого 5 канал вимикали з ефіру з невідомих причин, частково ефірне мовлення вдавалося відновити.

 

Станом на ранок 19 лютого 5 канал відновив трансляцію на супутнику і в кабельних мережах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду