Затриманому і побитому «Беркутом» журналісту Ігорю Кобзарю надали медичну допомогу тільки через 11 годин

Затриманому і побитому «Беркутом» журналісту Ігорю Кобзарю надали медичну допомогу тільки через 11 годин

12 Лютого 2014
3719

Затриманому і побитому «Беркутом» журналісту Ігорю Кобзарю надали медичну допомогу тільки через 11 годин

3719
Затриманому і побитому «Беркутом» журналісту Ігорю Кобзарю надали медичну допомогу тільки через 11 годин
Затриманому і побитому «Беркутом» журналісту Ігорю Кобзарю надали медичну допомогу тільки через 11 годин

Головному редактору журналу SuperBike magazine  (Україна), фотографу та автомайданівцю  Ігорю Кобзарю, якого у ніч з 22 по 23 січня жорстоко побили спецпризначенці «Беркуту», медичну допомогу надали тільки через 11 годин після інциденту. Про це повідомила подруга пана Кобзаря Анастасія Губич у інтерв'ю газеті «Факти».

 

Пані Губич розповіла, що після побиття і знущання «Беркуту» над Ігорем Кобзарем ті довго не дозволяли лікарям надати медичну допомогу потерпілому.

 

«Лікарів,  правда , хлопцям викликали. Медики наполегливо рекомендували госпіталізувати затриманих, але їм спочатку відмовляли. Мабуть, потрібен був час для підготовки «об'єктивного» протоколу. У загальній складності жорстоко побитий Ігор перебував без медичної допомоги 11 годин», - розказує дівчина та додає, що після закритої черепно-мозкової травми у пана Кобзаря почав падати зір.

 

У листі до пані Губич Ігор Кобзар описав, як над ним знущалися беркутівці.

 

«Мене кинули в автобус. Піді мною вже хтось лежав, зверху поклали ще когось. Почали бити руками , ногами ... Отримав в голову кілька сильних ударів. Ліве око залило кров'ю моментально, а навколо почала утворюватися кривава калюжа. Мене спочатку били по голові, потім відрізали частину волосся, заштовхали їх в рот і, рухаючи моєї щелепою, стали імітувати процес жування ...», - пише пан Кобзар.

 

Як повідомляє пані Губич, Ігоря Кобзаря звинувачують у «організації масових заворушень». Дарницький суд Києва визначив журналісту запобіжний захід у формі двох місяців утримання під вартою. 13 січня в Апеляційному суді Києва відбудеться розгляд апеляції про обрання запобіжного заходу.

 

Анастасія Губич впевнена, що справу проти журналіста фабрикують.

 

«По-перше, з'явилися якісь дивні люди, нібито, потерпілі. По-друге, в рапортах замість вулиці Щорса став чомусь фігурувати Лабораторний провулок. Мабуть, таким чином факти підганялися до зручної для правоохоронців версії. Єдиний доказ зі сторони обвинувачення - слова співробітників «Беркуту». На засіданні з'ясувалося, що у захисту є докази невинуватості підсудних: фото, відеозйомка з камер спостереження, розташованих на сусідніх будинках, показання свідків. Але, на жаль, суд це не зацікавило», - розповідає пані Губич.

 

Також дівчина звернула увагу, що під час розслідування були допущені грубі порушення кримінально-процесуального кодексу України:  не проведено судово-медичний огляд, клопотання про проведення якого подавалось двічі, та досі не відкрито кримінальне провадження про завдання тілесних ушкоджень.

 

Як повідомляють «Факти», перший номер журналі SuperBike magazine  (Україна), редактором якого став Ігор Кобзар мав вийти на початку лютого.

 

Нагадаємо, Ігоря Кобзаря було затримано у ніч з 22 на 23 січня на вулиці Щорса у Києві разом з іншими активістами Автомайдану. Ігоря Кобзаря забрали до відділку міліції та жорстоко побили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду