Чернігівський журналіст, якого жорстоко побили невідомі, публікував фото тітушок

Чернігівський журналіст, якого жорстоко побили невідомі, публікував фото тітушок

12 Лютого 2014
3755

Чернігівський журналіст, якого жорстоко побили невідомі, публікував фото тітушок

3755
Чернігівський журналіст, якого жорстоко побили невідомі, публікував фото тітушок
Чернігівський журналіст, якого жорстоко побили невідомі, публікував фото тітушок

Редактор інтернет-видання «Північний вектор» і громадський діяч Олександр Ясенчук  (на фото), якого 9 лютого побили у Чернігові невідомі, публікував на сайті видання фото тітушок та провокаторів. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Тарас Шамайда, співкоординатор організації  «Простір свободи», учасником якої є і постраждалий редактор,  розповів, що нападники забрали у пана Ясенчука гроші і цінні речі. Однак активіст і його колеги пов'язують напад із його участю у чернігівському Євромайдані і з його журналістською діяльністю.

 

«Саме той факт, що після чергової зустрічі, де обговорювалася, зокрема, подальша організація дій Євромайдану в Чернігові, його побили, наводить на роздуми, що це така ж історія, як із іншими активістами, яких б'ють. Як редактор сайту «Північний вектор», він публікував фотографії тітушок, тих людей, які погрожували, які задіяні були в різних провокаціях. Сашко говорить, що до нього зверталися з проханням прибрати ці фотографії, взагалі, були такі натяки, щоб він припиняв свою активну діяльність», - сказав Тарас Шамайда.

 

Як писала «Детектор медіа», після побиття Олександр Ясенчук відмовився писати заяву про напад у міліцію. Старший інспектор сектору зв'язків з громадськістю обласного управління МВС Іван Слєсаревич у коментарі «Радіо Свобода» цю інформацію підтвердив.

 

«При спілкуванні із правоохоронцями постраждалий журналіст пояснив, що категорично відмовляється від написання заяви про вчинення відносно нього правопорушення. Він заявив, що претензій ні до кого не має і планує розібратися в ситуації самостійно», - говорить він.

 

Проте, як зауважив пан Слєсаревич, провадження відкрите і міліція розпочала перевірку.

 

На своїй сторінці у Facebook Олександр Ясенчук зазначив, що не тримає ні на кого зла, і закликав до консолідації сил протестувальників.

 

Нагадаємо, Увечері 9 лютого в Чернігові троє невідомих побили редактора інтернет-видання «Північний вектор» і громадського діяча Олександра Ясенчука. Обстеження в лікарні показало, що переломів в потерпілого немає, але лікарям довелося накласти шви на голову. Також у потерпілого численні забої кінцівок. Наразі проходить збір коштів на лікування побитого активіста та редактора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду