Газета «Взгляд» перекрутила дані соцдослідження Майдану - Ірина Бекешкіна

Газета «Взгляд» перекрутила дані соцдослідження Майдану - Ірина Бекешкіна

11 Лютого 2014
4982

Газета «Взгляд» перекрутила дані соцдослідження Майдану - Ірина Бекешкіна

4982
Директор фонду «Демократичні ініціативи» звинуватила видання у використанні соціологічних досліджень для маніпуляцій і брехні
Газета «Взгляд» перекрутила дані соцдослідження Майдану - Ірина Бекешкіна
Газета «Взгляд» перекрутила дані соцдослідження Майдану - Ірина Бекешкіна

Директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна (на фото) вважає, що той, хто написав у заголовок матеріалу в газеті «Взгляд» «Составлен "портрет митингующего": безработный с Западной Украины», виконав чиєсь замовлення. «Якщо на Майдані лише 13 % безробітні, то решта людей на Майдані роботу мають, правильно? То чому саме це треба було виносити у заголовок? На мою думку, це бажання принизити людей, які там стоять», - сказала Ірина Бекешкіна в коментарі «Детектор медіа».

 

На своїй сторінці у Facebook Ірина Бекешкіна написала, що формуватиме свій список видань, які свідомо перекручують дані соціологічних досліджень. «Сьогодні натрапила на газету "Взгляд", матеріал Андрія Кислова «Составлен "портрет митингующего": безработный с Западной Украины", від 10.02. Написано, начебто, на матеріалах нашого дослідження Майдану. Але ж інтерпретації. Чи можна сказати, що коли 13% безробітних на Майдані, а решта - підприємці (17%), спеціалісти (понад 20%) та інші, цілком зайняті люди, то "типовий портрет" - це безробітний?», - запитує вона.

 

Також соціолог обурена, що автор публікації інтерпретує результати їхніх соціологічних досліджень на свій розсуд, подекуди роблячи власні висновки, що вводять читачів в оману.

 

У матеріалі Андрія Кислова зокрема зазначається: «Скорее всего, у него высшее образование, но реализовать себя он пока не смог: трудится специалистом в какой-либо небольшой компании». «Ну, й звідки це - "міг себе реалізувати чи ні"? Усе це домисли, але подано так, начебто результати дослідження», - каже пані Бекешкіна.

 

Ще одна цитата «Взгляда»: «Особого пиетета к политсилам не испытывает, а в Киев приехал за свои "кровные", так же планирует уехать, правда, когда именно, пока не знает: ждет инициативы политиков (сам проявлять ее не готов)». «Брехня на брехні. Насправді "когда планирует уехать" знає - коли виконають усі вимоги, і 85% "готові стояти скільки треба", а не "ждет инициативы политиков"», - обурюється Ірина Бекешкіна.


Заперечила вона також і «висновок», зроблений газетою «Взгляд»: «Судя по соцопросу, проведенному социологическим фондом "Демократические инициативы", Майдан начинает терять поддержку киевлян». «З якого дива? Про це взагалі не йшлося!!!», - зазначила пані Бекешкіна.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до автора публікації Андрія Кислова, але він переадресував нас до головного редактора газети «Взгляд» Андрія Хрустальова. Наразі «Детектор медіа» очікує на коментар Андрія Хрустальова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду