Прокуратура клопотатиме в суді про домашній арешт для Мар’яна Гавриліва замість СІЗО

Прокуратура клопотатиме в суді про домашній арешт для Мар’яна Гавриліва замість СІЗО

7 Лютого 2014
4762

Прокуратура клопотатиме в суді про домашній арешт для Мар’яна Гавриліва замість СІЗО

4762
Прокуратура клопотатиме в суді про домашній арешт для Мар’яна Гавриліва замість СІЗО
Прокуратура клопотатиме в суді про домашній арешт для Мар’яна Гавриліва замість СІЗО

Прокуратура Києва внесла до Оболонського райсуду столиці клопотання щодо пом'якшення запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт для затриманого під час сутичок на вулиці Грушевського в Києві Львівського фотографа Мар'яна Гавриліва. Про це повідомила керівник прес-служби прокуратури міста Києва Яна Соболевська.

 

«Вивчивши матеріали справи, прокуратура знайшла за можливе поставити перед судом питання про пом'якшення запобіжного заходу позаштатному фотокореспонденту на гонорарній основі зі Львова Мар'яну Гавриліву», - констатувала речник прокуратури.

 

За її словами, подаючи таке клопотання, прокурорами  враховано міцність соціальних зв'язків, ступінь активності у вчиненні кримінального правопорушення та особисті характеристики вказаної особи.

 

Як писала «Детектор медіа», заступник генерального прокурора Роман Андрєєв сьогодні, 7 лютого, пообіцяв відпустити Мар'яна Гавриліва, якщо Генпрокуратурі нададуть документи, які підтверджують, що затриманий працює фотографом і виконував службове завдання редакції на вул. Грушевського. Генпрокуратурі надали відповідні документи, зокрема лист-підтвердження того, що Мар'яна Гаврилів співпрацює з ТОВ «Західна інформаційна корпорація» (медіахолдинг ZIK) як позаштатний працівник (фрілансер) на гонорарній основі.

 

Нагадаємо, львівського фотографа Мар`яна Гавриліва затримали 22 січня у Києві, коли він знімав сутички на вул. Грушевського. Разом з багатьма іншими учасниками протестів, фотографа силоміць затягли за шеренги силовиків. Його кинули в автозак, побили і відібрали телефон. Через тяжкість отриманих пошкоджень під час відбування арешту Мар'ян Гаврилів був доправлений до лікарні. У нього діагностували струс мозку середнього ступеню тяжкості та відкритий перелом носу. Пан Гаврилів знаходиться в лікарні швидкої допомоги в Києві в спеціальних палатах разом з іншими ув'язненими.

 

24 січня Оболонський суд міста Києва ухвалив рішення про арешт Мар`яна Гавриліва на два місяці в якості запобіжного заходу. 5 лютого Апеляційний суд Києва відмовився розглядати апеляцію пана Гавриліва, оскільки суду не було представлено офіційного документа, який би засвідчував, що фотограф перебуває на лікуванні у лікарні швидкої допомоги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4762
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду