Чорновол не оскаржуватиме в суді рішення Генпрокуратури про закриття її справи

Чорновол не оскаржуватиме в суді рішення Генпрокуратури про закриття її справи

6 Лютого 2014
5250

Чорновол не оскаржуватиме в суді рішення Генпрокуратури про закриття її справи

5250
Чорновол не оскаржуватиме в суді рішення Генпрокуратури про закриття її справи
Чорновол не оскаржуватиме в суді рішення Генпрокуратури про закриття її справи

Громадська активістка та журналістка Тетяна Чорновол не оскаржуватиме у суді рішення Генеральної прокуратури України про закриття розслідування злочину щодо її побиття 25 грудня. Про це пані Чорновол сказала у коментарі «Детектор медіа».

 

Тетяна Чорновол заявила, що «поки у країні президент Віктор Янукович, надії на справедливий суд немає».

 

«Яке оскарження? Поки у країні Янукович президент не може бути і мови про боротьбу у суді. Я буду боротись з Януковичем», - заявила Тетяна Чорновол.

 

У своєму блозі на «Українській правді» Тетяна Чорновол написала, що Роман Залюбовський, підозрюваний у скоєнні злочину, що визнав свою вину, відмовився від очної ставки з постраждалою.

 

«В приватній розмові з ним (Романом Залюбовським - ТК) я зрозуміла, чому він відмовився - тому що не знає деталей того, що сталося на Бориспільській трасі. Тобто бив не він. Тобто він є підставна особа. Можливо, він якось був задіяний в «спецоперації», проте не на головних ролях. Справжні «м'ясники», які нанесли більше 10 ударів по моїй голові та обличчю - цінні цій владі і, очевидно, «працюють» далі в «ескадронах смерті». А в СІЗО потрапив технічний персонал «спецоперації» за те, що не затер сліди злочину», - написала журналістка.

 

Також у блозі пані Чорновіл згадує ще про низку фактів, чому її побиття не може вважатися хуліганством. Зокрема вона вважає дивним, що зловмисники таранили її дешевий автомобіль  своїм дорогим авто.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядало декілька версій нападу невідомих на журналістку, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її професійною діяльністю та громадською активністю.

 

Нагадаємо, 6 лютого Генеральна прокуратура України заявила, що злочин щодо побиття Тетяни Чорновол розкрито: її начебто побили з хуліганських мотивів за те, що вона підрізала автомобіль на дорозі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду