Тетяну Чорновол побили хулігани, розслідування завершено - Гепрокуратура

Тетяну Чорновол побили хулігани, розслідування завершено - Гепрокуратура

6 Лютого 2014
6229

Тетяну Чорновол побили хулігани, розслідування завершено - Гепрокуратура

6229
Тетяну Чорновол побили хулігани, розслідування завершено - Гепрокуратура
Тетяну Чорновол побили хулігани, розслідування завершено - Гепрокуратура

Генеральна прокуратура України заявляє, що злочин щодо побиття громадської активістки та журналістки Тетяни Чорновол розкрито: її начебто побили з хуліганських мотивів за те, що вона підрізала автомобіль на дорозі. Наразі розслідування закрито, повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс»   з посиланням на заступника генпрокурора України Роман Андрєєва.

 

На брифінгу пан Андрєєв повідомив, що вчинений проти Тетяни Чорновол злочин є хуліганством. «Підтвердження знайшла версія про вчинення злочину з хуліганських мотивів», - сказав він.

 

За словами Роман Андрєєва, безпосередньо до побиття Тетяни Чорновол причетні заарештовані Сергій Котенко і Роман Залюбовський, а також двоє невстановлених осіб та Андрій Зінченко, який знаходився у розшуку.

 

«Ця людина (Андрій Зінченко - ТК) перебувала у розшуку. Сьогодні надійшла інформація від наших колег з Російської Федерації про його затримання», - підкреслив заступник генпрокурора.

 

Пан Андрєєв  додав, що Генпрокуратура вже почала процедуру екстрадиції Андрія Зінченка в Україну.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядало декілька версій нападу невідомих на журналістку, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її професійною діяльністю та громадською активністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6229
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду