Комітет свободи слова відправив на доопрацювання кілька проектів про рекламу

Комітет свободи слова відправив на доопрацювання кілька проектів про рекламу

5 Лютого 2014
5215

Комітет свободи слова відправив на доопрацювання кілька проектів про рекламу

5215
Комітет свободи слова відправив на доопрацювання кілька проектів про рекламу
Комітет свободи слова відправив на доопрацювання кілька проектів про рекламу

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації вирішили відправити на доопрацювання два проекти про внесення змін до Закону України «Про рекламу». Таке рішення вони ухвалили одноголосно на засіданні 5 лютого.

 

Зокрема, відправлено на доопрацювання проект закону № 2459а «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"», внесений народним депутатом Олександром Бригинцем, та проект № 3347 щодо обмеження реклами, внесений народним депутатом Львом  Миримським.

 

Зокрема, проект Олександра Бригинця пропонує внести зміни та доповнення до чинного Закону України «Про рекламу», що  передбачають визначення формату, шрифту, розміру тексту, темпу швидкості мовлення, гучності, голосу та інших способів поширення посилань, зносок, застережень, пояснень та іншої необхідної інформації визначеної даним законом згідно відповідного формату основної частини рекламного повідомлення.

 

Проектом Закону, який пропонує Лев Миримський, передбачається внести законодавчі пропозиції до правил теле- та радіомовлення в дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, а також протягом днів, визначених статтею 73 Кодексу законів про працю України як святкові і неробочі дні, якими встановити заборону на рекламу в ці дні.

 

За словами доповідача з цих питань, голови підкомітету з питань реклами Олени Кондратюк, проекти мають раціональне зерно, водночас у них міститься багато понять і термінів, які не виписані в українському законодавстві. Тому вона рекомендує авторам проектів їх доопрацювати.

 

Також члени Комітету одноголосно відправили на доопрацювання проект закону № 2573а «Про внесення змін до деяких законів України (щодо поліпшення інвестиційної привабливості ринку телекомунікацій України)», внесений народним депутатом Анатолієм Кінахом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду