Закон про амністію набув чинності

1 Лютого 2014
3673

Закон про амністію набув чинності

3673
Закон про амністію набув чинності

Підписаний президентом Віктором Януковичем опубліковано у виданні «Голос України». Відтак закон №737-VII «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», набув чинності.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», законопроект про амністію № 4021-3  народного депутата-регіонала Юрія Мірошниченка Верховна Рада прийняла за основу та в цілому 29 січня За це рішення проголосувало 232 народні депутати (Партія регіонів, КПУ та позафракційні). Опозиція за цей законопроект не голосувала.

 

 

Законопроект пана Мірошниченка не передбачає звільнення від відповідальності винних у перешкоджанні законній журналістській діяльності.

 

Нагадаємо, 27 січня в парламенті було зареєстровано законопроект № 4021 «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час масових акцій протесту» авторства представника «Батьківщини» Леоніда Ємця. 29 січня було зареєстровано три альтернативні законопроекти: № 4021-1 регіоналів Дмитра Шпенова та Віталія Журавського, № 4021-2 позафракційного Юрія Дерев'янка та № 4021-3 регіонала Юрія Мірошниченка.

 

Опозиція планувала підтримати законопроект Юрія Дерев'янка, оскільки він передбачає звільнення ув'язнених без додаткових умов. За словами лідерів опозиції, більшість нібито була готова підтримати його. Однак увечері в парламент приїхав президент і мав зустріч з фракцією Партії регіонів та опозиційними лідерами. За словами Віталія Кличка та Олега ТягнибокаВіктор Януковичнаполягав на тому, щоб парламентарі підтримали законопроект Юрія Мірошниченка і навіть погрожував розпуском парламенту.

 

 

Окрім закону про амністію, 31 січня глава держави підписав указ  №732-VII «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України» скасовує дев'ять з так званих «диктаторських законів». Також Віктор Янукович пілписав закон  №735-VII «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму», який встановлює кримінальну відповідальність за публічне виправдання фашизму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3673
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду