Журналіста радіо «Голос Свободи» силовики били і погрожували роздягти

25 Січня 2014
8313

Журналіста радіо «Голос Свободи» силовики били і погрожували роздягти

8313
Журналіста радіо «Голос Свободи» силовики били і погрожували роздягти

Бійці внутрішніх військ побили журналіста радіо «Голос Свободи»  Мирослава Мису, відібрали в нього телефон і  погрожували побиттям усіх представників ЗМІ, які прийдуть їх знімати. Про це повідомив пан Миса під час прес-конференції у київському Будинку профспілок.

 

За його словами,  коли він повертався до Будинку профспілок, щоб робити матеріал про пікет Генеральної прокуратури,  міліціянти почали обшукувати перехожих. Мирослав Миса  взяв в одного з них коментар щодо таких дій і почав знімати, як проводиться обшук громадян.

 

За кілька хвилин декілька силовиків заламали йому руки, розірвали журналістське посвідчення, відібрали телефон та побили.

 

«Били не в обличчя, щоб не лишалось слідів, а  у корпус», - зазначив журналіст. За його словами, силовики били його головою об стінку  будівлі, до якої його притисли.

 

Коли  Мирослав Миса закричав, що він журналіст, йому закрили рота і звинуватили у тому, що він перешкоджає роботі внутрішніх військ.

 

Також правоохоронці погрожували, що обіллють його «коктейлем молотова» і віддадуть речі на експертизу, а він стоятиме голим.

 

Окрім цього, силовики закликали Мирослава переказати колегам, що вони будуть відловлювати  і битимуть журналістів, які підходитимуть до них.

 

«Вони казали, що таких як ти, ми відловлюємо роздягаємо, купаємо у Дніпрі і відвозимо у СіЗО. Тоді я зрозумів, що у нас в країні хаос», - розказує журналіст.

 

За його словами найбільш адекватним виявився старший лейтенант, який відгородив його від сержантів, що били: «Дивом  цей старший лейтенант  повернув мені камеру та барсетку».  Однак карту пам'яті з відзнятими матеріалами та телефон журналісту не повернули.

 

Депутат член політради ВО «Свобода» Ігор Швайка під час прес-конференції звернувся до міліції з вимогою відкрити кримінального провадження за цими подіями.


Нагадаємо,  як повідомив депутат, 24 січня на  вулиці Інститутській  бійці внутрішніх військ МВС напали на Мирослава Мису. Після цього журналіст деякий час не виходив на зв'язок.

 

За даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів і сутичок мітингувальників з міліцією на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві, що тривають з 19 січня, постраждало понад 40 співробітників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду