Адвокат та дружина автомайданівця Кравцова звертаються до апеляційного суду (+ВІДЕО)

Адвокат та дружина автомайданівця Кравцова звертаються до апеляційного суду (+ВІДЕО)

25 Січня 2014
7662

Адвокат та дружина автомайданівця Кравцова звертаються до апеляційного суду (+ВІДЕО)

7662
Адвокат та дружина автомайданівця Кравцова звертаються до апеляційного суду (+ВІДЕО)
Адвокат та дружина автомайданівця Кравцова звертаються до апеляційного суду (+ВІДЕО)

Адвокат засудженого вчора автомайданівця Олександра Кравцова Федір Бендюченко та дружина активіста, письменниця, екс-редактор «Детектор медіа» Олеся Мамчич готують заяву до апеляційного суду. Вони незгодні з жорстким рішенням про утримання пана Кравцова під вартою протягом двох місяців. Звинуватили його, як повідомила «Детектор медіа», у хуліганських діях.

 

Як розповіла присутня на засіданні суду 24 січня кореспондентка «Детектор медіа», прокурор і слідчий наполягали, що така міра запобіжного заходу щодо Олександра є обов'язковою, щоб убезпечити правоохоронців від подальших подібних дій з боку Кравцова. Його звинувачують у тому, що він спочатку «підрізав» автобус з «Беркутом», а потім побив його бійців.

 

За словами прокурора, у машині автомайданівця виявили каски, біти, каністри.

 

 


 Олександр Кравцов із дружиною та дітьми. Друзі родини збирають кошти на її підтримку. Банківський рахунок Олесі Мамчич у Приватбанку: 5168-7553-0303-2672

 

За версією пана Кравцова, коли він на своєму авто під`їхав до Кріпосного провулку, «Беркут» та спецназівці зупинили його машину, кийками розтрощили вікна і витягли з салону авто Олександра, його товариша та учасника євромайдану, якого він підвозив.

 

Після цього їх кинули до автобуса «Беркута» і жорстоко били. Далі їх привезли до Маріїнського парку. З Олександра та затриманих скинули верхній одяг і змусили півтори години стояти на снігу на колінах. При цьому беркутівці погрожували людям, яких катували, значними строками ув'язнення згідно нових законів. «Сніг був червоним від крові», - додав пан Кравцов.

 

 


 

Поряд з Олександром серед затриманих опинився і режисер Lenta.doc Андрій Кисельов. Побивши його, бійці «Беркута» прочитали прізвище режисера у пред'явленому ним документі й почали хвилюватися: «Кисельов? Оце ми попали...».

 

Під час засідання Федір Бендюченко наголошував на тому, що підозри слідства щодо його підзахисного є необґрунтованими. Адже, за спільними матеріалами слідства, представники «Беркута», які нібито потерпіли від цих хуліганів у своїх свідченнях стверджували, що їх «підрізав» жовтий автобус Subaru, в той час як Олександр Кравцов перебував біля Кріпосного провулку  на синьому авто Lanos, в якому і був затриманий.

 

 

 

Ані зовнішність, ані авто  Олександра Кравцова не мають нічого спільного із нападниками на бійців «Беркута», яких описали свідки

 

Також, за показами свідків міліції, на бійців «Беркута» нападали двоє людей, які за описами, нічим не нагадують Олександра Кравцова. Один з них мав зріст 1, 9м та був у ваговій категорії 120 кг, а другий -лисий - чоловік був на зріст 1,65м.

 

Під час спростування адвокатовм доводів слідства, у залі лунав сміх із боку слухачів і депутатів. Однак суддя  наведені паном Бендюченком аргументи до уваги не взяв.

 

За словами пані Мамчич, їхня побита машина, яку раніше виявили у Кріпосному провулку, зникла. У салоні були особисті речі її та Олександра Кравцова.

 

Нагадаємо, 24 січня у Оболонський райсуд Києва розглянув 19 справ затриманих на вулиці Грушевського та активістів автомайдану, затриманих у ніч на 22 січня. За рішенням суду, усіх 19-тьох утримуватимуть під вартою протягом двох місяців. 

 

«Детектор медіа»

Фото - https://www.facebook.com

Відео - 5 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду