Спілка журналістів вимагає покарати винних у побитті черкаського журналіста Олега Огілька

Спілка журналістів вимагає покарати винних у побитті черкаського журналіста Олега Огілька

24 Січня 2014
5598

Спілка журналістів вимагає покарати винних у побитті черкаського журналіста Олега Огілька

5598
Спілка журналістів вимагає покарати винних у побитті черкаського журналіста Олега Огілька
Спілка журналістів вимагає покарати винних у побитті черкаського журналіста Олега Огілька

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) засуджує насилля по відношенню до журналіста сайту 0472.ua Олега Огілька з боку працівників силових структур. Про це йдеться у заяві, яку отримала «Детектор медіа».

 

23 січня уночі  під час висвітлення подій коло Черкаської обласної адміністрації невідомі у цивільному затримали та жорстоко побили  керівника та оператора сайту міста Черкас 0472.ua Олега  Огілька, повідомляла «Телеритика».

 

За його словами, після 23.00, коли  силовики перекрили всі виїзди з центральної  площі  Черкас, оператора сайту, який завершував зйомку, затримали в кварталі від місця подій.

 

НСЖУ вимагає розслідувати інцидент і покарати винних. «Вимагаємо якнайшвидше розслідувати інцидент, покарати винних правоохоронців за жорстокість та повернути нашому колезі вилучену під час затримання відеокамеру», - йдеться у заяві Спілки.

 

«Звертаємо увагу міліції, що Олега Огілька було жорстоко побито та затримано під час виконання ним своїх професійних обов'язків - висвітлення подій, що відбувалися в Черкасах 23 січня під час штурму приміщення облдержадміністрації учасниками акції протесту. За словами Олега Огілька, на нього напали люди в цивільному, які не назвалися. Його повалили в калюжу обличчям вниз, де вже лежало більше 50 чоловік, в основному молодь», - повідомляє НСЖУ. 

 

«Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України звертається до правоохоронних органів з вимогою припинити прояви насильства по відношенню до працівників ЗМІ. Просимо пам'ятати, що висвітлення актуальних подій та масових заходів - це професійний обов'язок представників медіа. Вважаємо за необхідне розробити та довести до всіх співробітників правоохоронних і силових структур порядок реагування на співробітників ЗМІ, які виконують свій професійний обов'язок в місцях сутичок», - заявив голова Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів України, перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

 

Як розповіла редактор сайту 0472.ua Інна Онищенко, оператора цілу ніч тримали в приміщенні Соснівського райвідділу міліції Черкас. Як повідомляла «Детектор медіа», місцезнаходження Олега Огілька і ще 57 осіб затриманих вдалося встановити лише до ранку. Допомогу в розшуку затриманих надали лідери «Батьківщини» та «Удару». Для того, щоб звільнити журналіста, вони  своєю машиною перекрили дорогу начальнику райвідділу і не дали йому залишити будівлю міліції.

 

Після звільнення у наслідок жорстоких побоїв постраждалий не міг навіть зійти по сходах. У лікарні журналістові діагностували численні забої, забиття нирок, набряк голови.

 

Під час інциденту співробітники правоохоронних органів, за свідченням журналіста, відібрали в нього професійну камеру вартістю 17 тис. грн. Досі апаратуру не знайдено.

 

За даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів і сутичок мітингувальників з міліцією на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві, що тривають з 19 січня, постраждало понад 40 співробітників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду