Ганна Герман пропонуватиме переголосувати закони Колесніченка-Олійника

Ганна Герман пропонуватиме переголосувати закони Колесніченка-Олійника

23 Січня 2014
8537

Ганна Герман пропонуватиме переголосувати закони Колесніченка-Олійника

8537
Ганна Герман пропонуватиме переголосувати закони Колесніченка-Олійника
Ганна Герман пропонуватиме переголосувати закони Колесніченка-Олійника

Депутат від Партії регіонів Ганна Герман проситиме спікера Володимира Рибака переголосувати закони, прийняті Радою 16 січня, згідно з регламентом. Про це вона заявила в ефірі телеканалу «112 Україна» 23 січня.

 

«Якщо у вівторок буде засідання Верховної Ради, і буде нормальна робота правова, і опозиція дасть нам можливість нормально голосувати, я внесу пропозицію про те, щоб у законний спосіб, картками, кожен особисто проголосував закони, які були прийняті голосуванням руками за те, що ми не мали можливості голосувати в правовий спосіб. Я не виключаю при цьому, що якийсь із цих законів може не набрати ту кількість голосів, яка потрібна для того, щоб законопроект став законом», - сказала пані Герман.

 

«Якби нам дали можливість тоді голосувати нормально за ці закони, я абсолютно не виключаю, що ці закони не набрали б більшості голосів. Я пропоную повернутися до нормальної роботи Верховної Ради», - додала вона.

 

На думку пані Герман, для врегулювання політичної ситуації в країні Партія регіонів може проголосувати за скасування цих законів.

 

«Дайте можливість працювати за законом. Дайте можливість сісти, переголосувати, продискутувати і скасувати, навіть скасувати у Верховній Раді ці закони, але дайте це зробити законно» , - сказала Герман.

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада з порушенням процедури ухвалила,а 17 січня президент Віктор Янукович підписав закон №3879 Колесніченка-Олійника, що обмежує права громадян на мирні зібрання і свободу слова. Зокрема, встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняєпоширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій,дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє«незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

Як писала «Детектор медіа», журналісти склали петицію та збирають підписи за скасування ухвалених 16 січня законів, які називають «законами Колесніченка-Олійника».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8537
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду