Міліція затримала львівського фотографа Мар’яна Гавриліва

Міліція затримала львівського фотографа Мар’яна Гавриліва

23 Січня 2014
8774

Міліція затримала львівського фотографа Мар’яна Гавриліва

8774
Міліція затримала львівського фотографа Мар’яна Гавриліва
Міліція затримала львівського фотографа Мар’яна Гавриліва

Сьогодні, 22 січня, силовики затримали у Києві львівського фотографа-фрілансера Мар'яна Гавриліва. Про це повідомляє інтернет-видання Zaxid.net.

 

За інформацією видання, Мар'ян Гарилів знімав сутички на вул. Грушевського у Києві, коли «Беркут» пішов у наступ. Разом з багатьма іншими учасниками протестів, фотографа силоміць затягли за шеренги силовиків.

 

Як і інших затриманих, його кинули в автозак і відібрали телефон. З іншого, прихованого телефону,  який міліціонери не знайшли під час обшуку, Мар'ян Гаврилів зміг зателефонувати брату.

 

«Він каже, що затриманих дуже багато - лише у тому автозаку, де утримували Мар'яна, було більше 20 людей, а всього він бачив шість таких автозаків, - розповів Zaxid.net. Михайло Гаврилів. - Мар'ян каже, що усіх затриманих роздягнули до пояса і вивезли зараз десь у поле».

 

«Він дуже тихенько говорив, тому що навколо чергують люди. Вивезли їх кудись, де не чути ні машин, ні шуму вулиць, ні людей. Каже, що дуже холодно, що дуже багато людей в автозаках повтрачало свідомість. Він не знає, де вони, і нічого не може сказати», - повідомив брат фотографа.

 

За повідомленням мережі «Свої», на яке посилається Інститут масової інформації, «людей повезли за місто в невідомому напрямку, там їх роздягнули до поясу били ногами і кидали в сніг. Зараз вони перебувають в холодному автозаку, місце знаходження з'ясувати не можуть».

 

Згодом було поширено інформацію, що Мар'ян Гаврилів знаходиться в Оболонському райвідділку міліції, і що з ним «розбирається слідчий». Водночас інтернет-видання Спротив повідомляє, що фотограф у важкому стані через побиття міліціонерами і публікує його фото.

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа» суди арештували на два місяці затриманих раніше оператора «Спільнобачення» Володимира Карагяура  і журналіста видання ВО «Свобода» Андрія Лозу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8774
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду