У Донецьку напали на знімальну групу каналу «Донбас» (ВІДЕО)

У Донецьку напали на знімальну групу каналу «Донбас» (ВІДЕО)

22 Січня 2014
4468

У Донецьку напали на знімальну групу каналу «Донбас» (ВІДЕО)

4468
У Донецьку напали на знімальну групу каналу «Донбас» (ВІДЕО)
У Донецьку напали на знімальну групу каналу «Донбас» (ВІДЕО)

У середу, 22 січня, під час демонстрацій прихильників і противників євромайдану в Донецьку на бульварі Шевченка на знімальну групу телеканалу «Донбас» було скоєно кілька нападів. Про це повідомила прес-служба холдингу «Медіа Група Україна», до якого входить канал.

 

У кореспондента каналу Юлії Міншакірової невідомі молоді люди намагалися вибити мікрофон, оператору Ігорю Монастирьову було нанесено декілька ударів у голову і тулуб, здійснювалися спроби вирвати телекамеру. При цьому всі удари, як правило, наносилися зі спини.

 

За фактом нападу постраждалі журналісти звернулися із заявою до місцевого РВВС.

 

 

 

 

Колектив телеканалу «Донбас», а також холдинг «Медіа Група Україна», до складу якого входить телеканал, заявили, що таке агресивне ставлення до журналістів категорично неприйнятне.

 

«Засоби масової інформації, і в першу чергу телебачення - ключові джерела отримання людьми об'єктивної інформації, особливо в нинішніх умовах. Ми наполегливо закликаємо до максимальної толерантності та поваги з боку всіх учасників масових акцій: як прихильників, так і противників євромайдану. Журналісти виконують свій професійний обов'язок в інтересах усього суспільства», - йдеться в заяві холдингу.

 

Події в Донецьку висвітлюються у вечірніх випусках новин каналу «Донбас», а також у випуску інформаційної програми «События» о 19:00 на каналі «Україна».

 

Як писала «Детектор медіа», сьогодні, 22 січня, у Донецьку прихильники Партії регіонів перешкоджали журналістам висвітлювати їх мітинг і напад на учасників Євромайдану. «Тітушки» закидали представників ЗМІ снігом із фарбою та яйцями. Зокрема, облили фарбою журналістку «Новостей Донбасса» Віолету Тарасенко та кинули яйцем у журналістку Gazeta.ua Тетяну Заровну.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4468
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду