Затриманого журналіста Андрія Лозу арештували на два місяці

Затриманого журналіста Андрія Лозу арештували на два місяці

22 Січня 2014
5988

Затриманого журналіста Андрія Лозу арештували на два місяці

5988
Затриманого журналіста Андрія Лозу арештували на два місяці
Затриманого журналіста Андрія Лозу арештували на два місяці

21 січня журналісту газети ВО «Свобода» Андрію Лозі  Шевченківським районним судом міста Артемівська (Донецька область) у якості запобіжного заходу було обрано утримання під вартою протягом двох місяців.  Про це «Детектор медіа» розповіла його адвокат Оксана Томчук.

 

Журналісту інкримінують статтю 294 (організація масових заворушень), якою передбачається від 10 до 15 років ув'язнення.

 

«Ми вважаємо, що рішення суду, яке вчора було прийнято, не відповідає діючому законодавству і будь-яких підстав для обрання подібного запобіжного заходу не було. Оскільки та підозра, яка пред'явлена Андрію Лозі, взагалі нічим не обґрунтована» - заявляє адвокат.

 

За словами пані Томчук, Андрія Лозу затримала 19 січня на вулиці Грушевського, коли той разом з іншими журналістами знаходився на автобусі «беркутівців». Він висвітлював події, виконуючи свої журналістські обов'язки за редакційним відрядженням.  До матеріалів судової справи Андрія Лози було залучено довідку з редакційного видання, що він знаходився там саме як журналіст.

 

До понеділка адвокат затриманого планує подати скаргу до апеляційного суду та знайти відеозаписи з вулиці Грушевського, щоб чітко дати оцінку діям журналіста.

 

Також Оксана Томчук повідомила, що п'ять народних депутатів України заявили клопотання для взяття Андрія Лози на поруки, і так само було відповідне клопотання від національної спілки журналістів України.

 

Нагадаємо, в ніч з 19 на 20 грудня під час заворушень на вулиці Грушевського у Києві правоохоронці затримали члена  Всеукраїнського об'єднання «Свобода» та журналіста газети ВО  Андрія Лозу. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5988
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду