Оператор «Еспресо.TV» зняв, як «Беркут» стріляє по їх знімальній групі

Оператор «Еспресо.TV» зняв, як «Беркут» стріляє по їх знімальній групі

22 Січня 2014
6919

Оператор «Еспресо.TV» зняв, як «Беркут» стріляє по їх знімальній групі

6919
Оператор «Еспресо.TV» зняв, як «Беркут» стріляє по їх знімальній групі
Оператор «Еспресо.TV» зняв, як «Беркут» стріляє по їх знімальній групі

21 січня під час висвітлення подій на вулиці Грушевського у Києві знімальну групу каналу «Еспресо.TV» обстріляли співробітники «Беркуту». Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на оператора каналу Олексія Новицького.

 

Оператор стверджує, що на відео зафіксовано момент пострілу у бік знімальної групи телеканалу. «На відео з моєї камери зафіксовано, як бекрутівець стріляє в нашу сторону. Куля влучила поруч, маю її у себе», - заявив пан Новицький. 

 

Оператор також повідомив, що 19 січня, коли він з іншими журналістами проникли в приміщення над автобусами «Беркуту», фотокор вийшов на балкон, і в його бік полетіла граната, а камеру пана Новицького було полито водою з брансбойту.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 січня бійці спецзагону міліції «Беркут» побили та затримали оператора  «Еспресо.TV» Дмитра Двойченкова. Про це у Facebook повідомив народний депутат Микола Княжицький.

 

Як розповів пан Княжицький «Радіо Свобода», бійці «Беркуту» спочатку кинули газову гранату в знімальну групу телеканалу «Еспресо.TV», яка вела пряму трансляцію з місця подій, а потім «забрали з собою, побили й утримують оператора телеканалу Дмитра Двойченкова».

 

Нагадаємо, секретар РНБО Андрій Клюєв під час прес-конференції 21 січня заявив, що за фактом стрілянини ґумовими кулями по журналістам під час подій на вул. Грушевського Генпрокуратурою відкрито кримінальне провадження. Водночас МВС повідомляє, що інформація про стрілянину по співробітникам ЗМІ з боку «Беркуту» не відповідає дійсності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6919
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду