МВС проводить службове розслідування побиття журналістів «Радіо Свобода»

МВС проводить службове розслідування побиття журналістів «Радіо Свобода»

22 Січня 2014
4216

МВС проводить службове розслідування побиття журналістів «Радіо Свобода»

4216
МВС проводить службове розслідування побиття журналістів «Радіо Свобода»
МВС проводить службове розслідування побиття журналістів «Радіо Свобода»

МВС проводить службове розслідування за фактом побиття бійцями спецпідрозділу міліції «Беркут» співробітників «Радіо Свобода» - журналіста Дмитра Баркара й оператора Ігоря Ісхакова (на фото). Про це повідомив речник МВС Сергій Бурлаков,  інформує сайт «Радіо Свобода».

 

За словами пана Бурлакова, наразі в рамках розслідування проводяться усі необхідні дії.

 

«Строк проведення службового розслідування, згідно з нормативними документами, триває один місяць», - уточнив Сергій Бурлаков.

 

Нагадаємо, журналістів «Радіо Свобода» Дмитра Баркара й Ігоря Ісхакова затримали 20 січня зранку під час виконання професійних обов'язків на вулиці Грушевського в Києві. Перед цим знімальна група відзняла, як правоохоронець цілиться і стріляє прямо в них.

 

Речник МВС Сергій Бурлаков заявив «Детектор медіа», що журналісти були затримані «з групою активних правопорушників, які вчиняли дії проти представників міліції». Згодом у міліції повідомили «Радіо Свобода», що журналісти «не затримані, а їх допитували як свідків».

 

Протягом п'яти годин їх утримували окремо один від одного, не надаючи доступу до телефонного зв'язку і до юристів. Вони також зазнали побиття. Обидва відкидають звинувачення міліції, ніби вони брали участь у насильницьких діях чи провокували правоохоронців якимсь чином. Останні зняті ними відеокадри перед моментом затримання з їхнього прямого ефіру підтверджують їхні слова.

 

За кілька годин журналістів відпустили. Журналісти подали заяви до міліції про заподіяння тілесних ушкоджень і перешкоджання професійній діяльності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4216
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду