Міліція затримала знімальну групу «Радіо Свобода» (ОНОВЛЕНО)

Міліція затримала знімальну групу «Радіо Свобода» (ОНОВЛЕНО)

20 Січня 2014
5017

Міліція затримала знімальну групу «Радіо Свобода» (ОНОВЛЕНО)

5017
Міліція затримала знімальну групу «Радіо Свобода» (ОНОВЛЕНО)
Міліція затримала знімальну групу «Радіо Свобода» (ОНОВЛЕНО)

Співробітники правоохоронних органів затримали двох журналістів «Радіо Свобода», які виконували професійні обов'язки на вулиці Грушевського в Києві. Про це повідомила дружина одного з двох затриманих, яка отримала sms-повідомлення від чоловіка, інформує «Радіо Свобода», не повідомляючи імен затриманих.

 

Затримані журналіст Дмитро Баркар та оператор Ігор Ісхаков, повідомила «Детектор медіа» головний редактор Київського бюро «Радіо Свобода» Інна Кузнецова. Вони вели пряму трансляцію подій з вулиці Грушевсього з 1:00 ночі.

 

Після 8:00 журналісти пішли знімати події на вулиці Грушевського. Протягом кількох хвилин під час паузи в сутичках мітингувальників і міліції вони підійшли майже впритул до лав правоохоронців. Згодом трансляція «Радіо Свобода» перервалася.

 

Згодом один із двох затриманих sms-повідомленням поінформував, що вони зараз перебувають в автомобілі для перевезення в'язнів. Журналіст додав, що під час затримання їх було побито. Також, зі слів журналістів, їм пошкодили апаратуру для ведення прямих трансляцій, повідомила пані Кузнецова.

 

Причини затримання знімальної групі наразі невідомі.

 

Силовики, які вночі обстрілювали мітингувальників на вулиці Грушевського в Києві пластиковими кулями і світло-шумовими гранатами, цілили також і в журналістів, які виконували свої професійні обов'язки.

 

Від розриву світло-шумової гранати минулої ночі постраждав і журналіст Радіо Свобода. Він отримав численні садна та забої. Перед тим він встиг зняти, як співробітник правоохоронних органів цілить просто в нього.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5017
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду