НСЖУ нагадує, що Янукович виступав проти «закону про наклеп»

НСЖУ нагадує, що Янукович виступав проти «закону про наклеп»

17 Січня 2014
5305

НСЖУ нагадує, що Янукович виступав проти «закону про наклеп»

5305
НСЖУ нагадує, що Янукович виступав проти «закону про наклеп»
НСЖУ нагадує, що Янукович виступав проти «закону про наклеп»

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) зібрала та проаналізувала публікації із сайту Президента України Віктор Януковича, у яких йдеться про несхвалення президентом «закону про наклеп», коли у вересні 2012 року відповідні поправки до Кримінального кодексу Верховна Рада прийняла з ініціативи регіонала Віталія Журавського. Про це йдеться на сайті НСЖУ.

 

На офіційному сайті Президента неодноразово розміщувалися інформаційні повідомлення про те, що Віктор Янукович не підтримує законопроект пана Журавського. У жовтні 2012 року на офіційному сайті президента була опублікована новина «Президент України вітає скасування парламентом законопроекту про «наклеп». Дане новинне повідомлення інформує, що за словами прес-секретаря президента, глава держави звернувся до автора законопроекту народного депутата Віталія Журавського щодо необхідності переглянути майбутнє цього документу.

 

«Президент України зазначав, що подібні законопроекти мають прийматися виключно після отримання належної оцінки європейських експертів, широкого громадського обговорення та з урахуванням думки суспільства»,- підкреслила прес-секретар президента Дарка Чепак.

 

Також НСЖУ нагадує, що у інтерв'ю «Детектор медіа» керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації президента Ганна Герман запевняла журналістів, що Президент ніколи не підпише закон про наклеп «у нинішньому його вигляді».

 

«Якщо ми і отримаємо якийсь такий закон, то він буде значно більш лояльний і значно більш пристосований до нинішньої української ситуації», - заявила пані Герман.

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила закон №3879 Колесніченка-Олійника, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняє поширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній Раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

Як повідомляла «Телекртика», вчора, 16 січня, Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ), НСЖУ та Комісія з журналістської етики звертаються до Президента України Віктора Януковича з вимогою застосувати вето до прийнятого 16 січня  закону «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» (№3879).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5305
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Maksim Dumetrovih
3751 дн. тому
Тріжки жесть. але нічого. Можливо за кордон буде протікати більш чиста інформація бо там про майдан так розказують що просто стидно сказати що я українець.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду