НМПУ застерігає міліцію від подвійних стандартів у застосуванні статті 171

НМПУ застерігає міліцію від подвійних стандартів у застосуванні статті 171

10 Січня 2014
4562

НМПУ застерігає міліцію від подвійних стандартів у застосуванні статті 171

4562
НМПУ застерігає міліцію від подвійних стандартів у застосуванні статті 171
НМПУ застерігає міліцію від подвійних стандартів у застосуванні статті 171

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) схвалює оперативне відкриття кримінального провадження  за фактом перешкоджання професійній діяльності репортера телеканалу «112» Андрію Дрофі. Водночас НМПУ у своїй заяві застерігає правоохоронців  від застосування  подвійних стандартів.

 

Медіапрофспілка наголошує, що правоохоронні органи зазвичай всіляко уникають застосування статті 171 Кримінального кодексу (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста). Поодинокі винятки оперативного відкриття кримінального провадження за цією статтею, як з телеканалом «112», на думку НМПУ, тільки підтверджують  правило.

 

«Найяскравіший вияв цієї тенденції  ми спостерігаємо протягом останніх  півтора місяці. За цей час під час виконання службових обов'язків було травмовано понад півсотні журналістів, більша частина яких постраждала через свавілля міліції. Однак, за цей час нема ознак того, що проведено розслідування і винні будуть покарані. Дуже схоже на те, що міліція відмиває «своїх» і допомагає їм уникнути відповідальності за свої обурливі незаконні дії. Якщо міліція не розслідує всі вищезгадані випадки і зупиниться лише на одному, то це поставить під сумнів її об'єктивність і дасть підстави вважати, що вона застосовує вибіркове правосуддя щодо опонентів влади», - йдеться у заяві НМПУ.

 

Нагадаємо, 9 січня слідчий відділ Шевченківського РУ ГУ МВС Києва розпочав кримінальне провадження за заявою кореспондента каналу «112 Україна» Андрія Дрофи про перешкоджання його професійній діяльності у Будинку профспілок на Майдані Незалежності 8 січня.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Незалежна медіапрофспілка України зафіксувала три випадки перешкоджання професійній діяльності журналістів, які скоєні учасниками акцій протесту. НМПУ звернулась до учасників акцій протесту у Києві та до їхніх безпосередніх керівників з проханням не заважати працювати журналістам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4562
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду