«Вікна-новини» оприлюднили відео переслідування Чорновол на автозаправці (ДОПОВНЕНО)

28 Грудня 2013
9640

«Вікна-новини» оприлюднили відео переслідування Чорновол на автозаправці (ДОПОВНЕНО)

9640
«Вікна-новини» оприлюднили відео переслідування Чорновол на автозаправці (ДОПОВНЕНО)

В ефірі випуску «Вікон-новин» телеканалу СТБ о 18-тій 28 грудня було подано відео з камер спостереження автозаправної станції, на яку  журналістка й громадська журналістка Тетяна Чорновол нібито заїхала перед погонею в ніч на 25 грудня.

 

Запис свідчить, що авто журналістки заїжджає на заправку, тоді як за ним тримається джип-переслідувач. Тетяна проїздить повз бензоколонки та виїжджає з автозаправки, джип прямує слідом. 

 

 

 


«Нагадаємо, вчора Тетяна розповіла, що ще до виїзду на трасу Київ-Бориспіль помітила переслідування. Це відео підтверджує її слова. Однак чому Тетяна на автозаправці не зупинилася покликати на допомогу, наразі невідомо», - звернулася до глядачів ведуча «Вікон-новин» Віра Євтушина.  

 

Сам запис було подано як сенсаційний: «Такого не мають навіть правоохоронці». 

 

Нагадаємо, раніше в інтернеті було опубліковано запис відеореєстратора з машини  Тетяни Чорновол, завдяки якому було встановлено номер авто нападників та частково ідентифіковано їх самих.

 

Тим часом у МВС заявляють, що не мають повного відеозапису з реєстратора автомобіля журналістки. Раніше депутат Бориспільської міської ради від УДАРу Ярослав Годунок у коментарі каналу 112 сказав, що опозиційні депутати не показують повної версії відео, аби потім протиставити його слідству. Він нагадав, що у розпорядженні міліції є записи камер  Укравтодору.

 

За хронологією інциденту, 24 грудня журналістка  їздила знімати будинки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та генерального прокурора Віктора Пшонки. Після цього вона вирушила із Києва до батьків у село Гора, що неподалік столиці. Дорогою вона помітила стеження невідомих на джипі темного кольору. Далі Тетяна Чорновіл різко повернула назад до Борисполя, однак авто почало її притискати. Після того, як  її машину кілька разів ударили кузовом, Тетяна зупинилася. З машини вибігли двоє, розбили скло. Вона вискочила з машини і спробувала втекти. Її наздогнали і били двоє чоловіків. 

 

Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.  

 

У рамках розслідування кримінального провадження побиття Тетяни Чорновіл за підозрою було затримано п'ять осіб. Чотирьом із них 27 грудня Печерським судом Києва обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. П`ятого підозрюваного, співробітника охоронної структури, після зізнання у побитті арештовано 28 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9640
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
3768 дн. тому
Дивно. І жодного каменту від рогатих дегенератів, типу "ана сама вінавата, падрєзала крутих рєбят!", "ані проста хатєлі, штоб ана астанавілась, і так нєскалька раз падряд!", "ета случайнає ДТП!", "чістая битавуха!", "ейо заказал Клічко, с помащью Салохi, Рибкі і Жабкі!"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду