Грузинському журналісту,  що висвітлював події Євромайдану, заборонили в’їзд в Україну

Грузинському журналісту, що висвітлював події Євромайдану, заборонили в’їзд в Україну

23 Грудня 2013
2909

Грузинському журналісту, що висвітлював події Євромайдану, заборонили в’їзд в Україну

2909
Грузинському журналісту,  що висвітлював події Євромайдану, заборонили в’їзд в Україну
Грузинському журналісту,  що висвітлював події Євромайдану, заборонили в’їзд в Україну

Грузинська телекомпанія «Руставі- 2»  вимагає від української влади роз'яснень з приводу заборони в'їзду журналіста телеканалу Давида Какулія на територію України. Про це йдеться в оприлюдненій в Тбілісі заяві телекомпанії, пише ИТАР-ТАСС .

 

Грузинського журналіста Давида Какулія не впустили до Києва 20 грудня. З його словами, у аеропорту «Бориспіль» співробітники прикордонної служби сказали йому, що він внесений в так званий чорний список і йому заборонено в'їзд в країну.

 

«Мені пояснили , що за рішенням Служби безпеки України мені з 8 грудня 2013 року по 8 грудня 2014 року заборонено в'їзд на Україну і журналістська діяльність там», - сказав журналіст.

 

Він повідомив, що йому пред'явили документ, у якому написано , що в період роботи в Києві як журналіста (з кінця листопада) він «порушив законодавство країни і, відповідно, Служба безпеки України внесла його до списку небажаних осіб». Про які саме порушення йдеться, журналісту наразі не відомо.

 

На думку колективу компанії «заборонивши Давиду Какулія в'їзд на Україну строком на один рік , українська сторона абсолютно безпідставно завадила журналісту у здійсненні його діяльності».

 

«Цим фактом українська сторона порушила не тільки двосторонні угоди, а й міжнародні правові акти. "Руставі-2" вимагає від української сторони пояснень і звертається до керівництва МЗС Грузії з проханням відреагувати на цей факт» , - йдеться у заяві.

 

Давид Какулія  з кінця листопада висвітлював акції протесту, які проходили в столиці України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за словами журналіста грузинського телеканалу «Табула» Дмитра Аваліані, представників грузинських ЗМІ хочуть депортувати на підставі звернення заступника голови СБУ про їх нібито причетність до масових заворушень та повалення державної влади.

 

Пізніше пресс-служба Служби безпеки України (СБУ) заявила, що СБУ не має інформації, хто саме висував грузинським журналістам вимоги залишити територію України через звинувачення в їх нібито причетності до масових заворушень та повалення державної влади в України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду