НСЖУ затвердила об’єднаний Кодекс етики українського журналіста

НСЖУ затвердила об’єднаний Кодекс етики українського журналіста

12 Грудня 2013
8240

НСЖУ затвердила об’єднаний Кодекс етики українського журналіста

8240
НСЖУ затвердила об’єднаний Кодекс етики українського журналіста
НСЖУ затвердила об’єднаний Кодекс етики українського журналіста

12 грудня Національна спілка журналістів України (НСЖУ) на своєму пленумі офіційно ухвалила рішення про участь у Комісії з журналістської етики (КЖЕ), затвердила об'єднаний Кодекс етики українського журналіста та визначила, що представником у КЖЕ буде перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

 

За словами голови НСЖУ Олега Наливайка, Спілка готова підтримувати діяльність Комісії з журналістської етики, адже дотримання етичних стандартів є запорукою авторитету професії журналіста серед громадськості. «Особливо актуальним є дотримання професійних стандартів у часи конфліктів, виборчі періоди, адже будь-які «промахи» з боку самих працівників ЗМІ можуть ставати причиною ще більшого тиску на медіа з боку влади та ставити під загрозу свободу слова в Україні», - сказав голова НСЖУ.

 

Відразу після створення в Україні єдиного Кодексу етики українського журналіста голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий, голова Незалежної медіапрофспілки Юрій Луканов та Олег Наливайко звернулися до журналістів та ЗМІ з пропозицією підтримати єдиний Кодекс, повідомляє сайт Комісії з журналістської етики.

 

Нагадаємо, раніше в Україні існувало два кодекси з журналістської етики. Згодом Комісія з журналістської етики та НСЖУ вирішили створити спільний етичний кодекс. КЖЕ ухвалила єдиний Кодекс за основу на своєму черговому з'їзді в жовтні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8240
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3785 дн. тому
Діяльність "регіоналки" О. Бондаренко, гендиректора ДОДТРК В. Чанглі та голови ДОО НСЖУ О. Ковальчука протирічать єдиному Кодексу журналістської етики Зокрема, в пункті 2 Кодексу йдеться: "Служіння інтересам влади чи засновників, а не суспільства, є порушенням етики журналіста". А останній 19 пункт проголошує: "Свідоме порушення норм журналістської етики є абсолютно несумісним з професійною журналістикою, піддається громадському осуду, може бути підставою для позбавлення прес-карти чи членства в професійних та творчих спілках. Розгляд конфліктних ситуацій етичного та професійного характеру здійснює Комісія з журналістської етики". З огляду на вище наведене звертаюся до НСЖУ та Комісії з журналістської етики з пропозицією піддати громадському осуду та розглянути питання про виключення зі Спілки народного депутата від партії регіонів, заступниці Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Олени Бондаренко; гендиректора Дніпропетровської ОДТРК, члена правління і секретаріату обласної організації НСЖУ, депутата облради від ПР Валентина Чанглі й голови ДОО НСЖУ, головреда газети "Вісті Придніпров'я" Олексія Ковальчука. http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/23510
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду