В СБУ не знають, хто намагається вислати з України грузинських журналістів

В СБУ не знають, хто намагається вислати з України грузинських журналістів

11 Грудня 2013
4807

В СБУ не знають, хто намагається вислати з України грузинських журналістів

4807
В СБУ не знають, хто намагається вислати з України грузинських журналістів
В СБУ не знають, хто намагається вислати з України грузинських журналістів

У Службі безпеки України (СБУ) не мають інформації, хто саме висував грузинським журналістам вимоги залишити територію України через звинувачення в їх нібито причетності до масових заворушень та повалення державної влади в України. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію прес-центра СБУ.

 

Нагадаємо, журналіст грузинського телеканалу «Табула» Дмитро Аваліані повідомив голові Комітету з питань свободи слова та інформації Миколі Томенку, що СБУ та Державна міграційна служба вимагають, аби грузинські журналісти, які приїхали висвітлювати події, пов'язані з євромайданами, протягом трьох днів залишили територію України. Грузинський журналіст стверджує, що представники СБУ і  Держміграційної служби, які пред'явили свої посвідчення, зачитали співробітникам ЗМІ Грузії відповідний документ, але не показали його.

 

Наразі СБУ запевняє, що не має інформації, хто саме приходив до грузинських журналістів, що проживають у столичному готелі «Дніпро», з вимогами залишити територію України. «Ми не маємо інформації, які особи приходили до цих журналістів і про що вони з ними говорили», - зазначили у прес-центрі СБУ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за словами журналіста грузинського телеканалу «Табула» Дмитро Аваліані, представників грузинських ЗМІ хочуть депортувати на підставі звернення заступника голови СБУ про їх нібито причетність до масових заворушень та повалення державної влади. У коментарі «Детектор медіа» пан Аваліані зазначив, що у представників СБУ і  Держміграційної служби є список журналістів, яких треба депортувати. «Вони не показали документ, згідно з яким нас хочуть депортувати, тільки зачитали  його», - сказав журналіст.

 

Водночас керівник прес-служби Державної міграційної служби Україні Сергій Гунько зазначив у коментарі «Детектор медіа», що грузинським журналістам зобов'язані були згідно з законом «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» вручити примірник відповідної постанови про депортацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4807
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду