Губернатор Рівненщини підтримав вимоги розслідувати побиття журналістів у Києві

Губернатор Рівненщини підтримав вимоги розслідувати побиття журналістів у Києві

5 Грудня 2013
4651

Губернатор Рівненщини підтримав вимоги розслідувати побиття журналістів у Києві

4651
Губернатор Рівненщини підтримав вимоги розслідувати побиття журналістів у Києві
Губернатор Рівненщини підтримав вимоги розслідувати побиття журналістів у Києві

Сьогодні, 5 грудня, журналісти Рівного провели акцію «Алея побитих журналістів» перед Рівненською обласною державною адміністрацію (ОДА) з вимогою негайного розслідування побиття журналістів під час масових протестів у Києві і домоглися реакції губернатора області. Про це повідомляє інтернет-видання «ОГО».

 

Рівненські журналісти назвали свій виступ проявом солідарності із співробітниками ЗМІ, яких побили бійці спецпідрозділу «Беркут» у Києві під час акцій протесту. В акції взяли участь  представники усіх ЗМІ Рівного. Понад 50 журналістів з фотографіями побитих колег прийшли до Рівненської ОДА та міськвідділу міліції.

 

Журналісти Рівного підписали звернення до голови Рівненської ОДА Василя Берташа та начальника УМВСУ у Рівненській області Василя Лазутка, в якому вимагають розслідувати побиття журналістів, підтвердити або спростувати участь рівненського «Беркуту» у нападах на співробітників медіа й не приховувати від ЗМІ суспільно важливу інформацію.

 

«Ми віримо, що в цих подіях брали участь і представники Рівненського спецпідрозділу "Беркут". Вимагаємо від голови Рівненської ОДА Василя Берташа та начальника УМВС України в Рівненській області Василя Лазутка письмово звернутися до Міністерства внутрішніх справ та прокуратури України з вимогою негайного проведення розслідування фактів масового побиття журналістів під час протестів. Не допустити жодних утисків та переслідувань журналістів у Рівненській області. У разі невиконання вимог залишаємо за собою право вдатися до всіх законних форм протесту. Заявляємо, що разом будемо захищати всіх колег-журналістів», - зазначається в зверненні.

 

 

До протестувальників вийшла заступник голови Рівненської ОДА Світлана Сад. Вона запевнила, що розділяє громадянську позицію рівненських журналістів та пообіцяла передати звернення очільнику області.

 

Пізніше голови Рівненської ОДА Василь Берташ пояснив журналістам, що не зміг зустрітитися з учасниками акції «Алея побитих журналістів», оскільки в цей час був на Костопільщині. Він пообіцяв підписати звернення співробітників рівненських ЗМІ. «По тому, що ви написали, я звернуся до міністра внутрішніх справі і до Генеральної прокуратури України, - сказав голова Рівненської ОДА. - Щоб прийняли всі міри. Я звернення підпишу».



Василь Берташ зазначив, що копію написаних звернень розішлють всім журналістам.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», прокуратура Києва проводить розслідування за зверненнями представників мас-медіа щодо подій 1 грудня на вулиці Банковій, коли під час штурму Адміністрації Президента постраждали представники ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4651
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду