Асоціація «Новомедіа» заявляє про засудження актів насильства проти журналістів і пропонує допомогу

Асоціація «Новомедіа» заявляє про засудження актів насильства проти журналістів і пропонує допомогу

4 Грудня 2013
3682

Асоціація «Новомедіа» заявляє про засудження актів насильства проти журналістів і пропонує допомогу

3682
Асоціація «Новомедіа» заявляє про засудження актів насильства проти журналістів і пропонує допомогу
Асоціація «Новомедіа» заявляє про засудження актів насильства проти журналістів і пропонує допомогу

Міжнародна громадська організація «Асоціація журналістів «Новомедіа» засуджує будь-які акти незаконного насильства до представників засобів масової інформації. Про це йдеться у заяві організації щодо діяльності журналістів під час акцій протесту в Україні, яку отримала «Детектор медіа».

 

Асоціація журналістів «Новомедіа» також нагадує, що згідно норм Кримінального кодексу України перешкоджання законній професійній діяльності журналістів класифікується як кримінальний злочин, і вимагає від компетентних органів проведення ретельного розслідування кожного факту фізичної агресії проти представників преси. Організація також сподівається, що винні будуть покарані ту судовому порядку.

 

Водночас асоціація висловлює свою солідарність з усіма журналістами, які сумлінно і компетентно виконують свої професійні обов'язки під час висвітлення акцій протесту у Києві та інших містах України і закликає журналістів дотримуватися заходів власної безпеки.

 

Асоціація «Новомедіа» також пропонує медіапрацівникам України та інших держав організаційну та консультативну підтримку. Для необхідно звертайтеся до офісу асоціації за тел.: +38-050-783-26-33, та ел.поштою mail@novomedia.org.

 

Далі «Детектор медіа» наводить заяву Міжнародною громадською організації «Асоціація журналістів «Новомедіа» повністю:

 

«Заява Асоціації «Новомедіа» щодо діяльності журналістів під час акцій протесту в Україні

 

Міжнародна громадська організація «Асоціація журналістів «Новомедіа» заявляє про свою солідарність з усіма журналістами, які сумлінно і компетентно виконують свої професійні обов'язки під час висвітлення акцій протесту у Києві та інших містах України.

 

Засуджуємо будь-які акти незаконного насильства до представників засобів масової інформації.

 

Нагадуємо, що згідно норм Кримінального кодексу України перешкоджання законній професійній діяльності журналістів класифікується як кримінальний злочин.

 

Вимагаємо від компетентних органів проведення ретельного розслідування кожного факту фізичної агресії проти представників преси та у судовому порядку покарати винних.

 

Закликаємо журналістів дотримуватися обов'язкових заходів власної безпеки.

 

Пропонуємо медіа-працівникам України та інших держав організаційну та консультативну підтримку. Для цього, будь ласка, звертайтеся до офісу Асоціації «Новомедіа»: +38-050-783-26-33, mail (at) novomedia.org

 

Руслан Кухарчук, президент Асоціації «Новомедіа»».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», інформаційне агентство «ЛІГАБізнесІнформ» організувало ініціативну групу юристів, яка має на меті притягнути до відповідальності  правоохоронців, винних у побитті представників засобів масової інформації 1 грудня на вулиці Банковій, поблизу Адміністрації Президента.

 

Юристи закликали усіх журналістів, які постраждали 1 грудня, звертатись до агентства, і обіцяли надати консультації та організувати юридичний супровід їх справ у суді.  За їх інформацією, станом на сьогодні лише четверо з  більш як 50 постраждалих співробітників ЗМІ готові брати участь у такому процесі. Ольга Чібісова зазначає, що  журналісти не вірять, що можливо залучити до відповідальності винних осіб, і тому не хочуть захищати свої права.

 

Нагадаємо, під час подій на євромайданах в Україні 30 листопада і 1 грудня від дій українських спецпризначенців постраждали понад 50 журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3682
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду