Кіровоградські журналісти закликали «Беркут» не бити співробітників ЗМІ (ВІДЕО)

3 Грудня 2013
4755

Кіровоградські журналісти закликали «Беркут» не бити співробітників ЗМІ (ВІДЕО)

4755
Кіровоградські журналісти закликали «Беркут» не бити співробітників ЗМІ (ВІДЕО)

Журналісти Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТК) разом з колегами з друкованих видань області та власними кореспондентами телеканалу «1+1» записали відео-звернення до співробітників підрозділів міліції особливого призначення при обласних МВС України «Беркут», і тим самим виказали свою солідарність з усіма журналістами, які під час виконання свого обов'язку зазнали фізичного насилля з боку правоохоронців. Про це «Детектор медіа» повідомив Андрій Богданович, перший заступник гендиректора Кіровоградської ОДТРК.

 

У відеозверненні журналісти нагадали спецпризначенцям, що в Україні працюють сотні тисяч журналістів, які можуть бути і їхніми рідними і близькими. «Серед нас може бути твій брат, твоя сестра, батько або мати...», - йдеться  у зверненні.

 

Журналісти також нагадали про неможливість застосування правоохоронцями фізичної сили до  мирних людей. 

 

«Коли п'ятдесят журналістів постраждали за кілька днів - це, звичайно, повна фігня. І я сподіваюся, що хоч хтось з хлопців, які стоять на тій стороні, почують нас і не будуть бити людей просто так,  і взагалі не будуть бити людей», - заявив Андрій Богданович, що став ініціатором акції.

 

«Я хочу  нагадати всім, хто має забезпечувати охорону порядку, що лікарям  і журналістам  ніколи, ні за яких обставин не заважали виконувати  їхню роботу. Тим більше не вчиняли над ними насилля», - сказав Юхим Мармер, учасник акції.

 

Відеозвернення наразі транслюється  в ефірі Кіровоградської ОДТРК, а також викладено в соціальній мережі. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду