У Черкасах співробітники ЗМІ провели акцію «Руки геть від журналістів!» (ВІДЕО)

У Черкасах співробітники ЗМІ провели акцію «Руки геть від журналістів!» (ВІДЕО)

3 Грудня 2013
4794

У Черкасах співробітники ЗМІ провели акцію «Руки геть від журналістів!» (ВІДЕО)

4794
У Черкасах співробітники ЗМІ провели акцію «Руки геть від журналістів!» (ВІДЕО)
У Черкасах співробітники ЗМІ провели акцію «Руки геть від журналістів!» (ВІДЕО)

2  грудня черкаські журналісти провели акцію протесту проти побиття мирних громадян і журналістів у Києві працівниками спецпідрозділу «Беркут». Про це повідомляє інтернет-видання «Прочерк».

 

Ініціювали акцію Черкаська обласна організація НСЖУ разом з журналістами Світланою Пічугіною і Володимиром Лимаренком. На протест, що почався 17.00 біля Черкаського обласного управління МВС, прийшли співробітники майже всіх черкаських ЗМІ.

 

Журналісти розгорнули плакати з написом «Руки геть від журналістів!» та скандували «Ганьба!». Також представники засобів масової інформації принесли під двері будівлі МВС пляшки з «кров'ю». Акція мала символізувати протест проти жорстокого побиття громадян і журналістів на євромайданах країни.

 

Черкаські журналісти також підписали вимогу негайно дати правову оцінку діям спецпризначенців на Євромайдані у Києві і відкрити кримінальні справи за фактами перевищення ними службових повноважень, перешкоджання журналістській діяльності і злочинної бездіяльності правоохоронців, які не захищали мирних громадян. Заява буде направлена в Генпрокуратуру і обласну прокуратуру.

 

Співробітники черкаських ЗМІ вимагають покарання за злочини проти журналістів

 

«Сьогодні ми пригадуємо Василя Симоненка, який 45 років тому постраждав від рук озвірілих міліціонерів, що відбили йому нирки і він захворів на рак. Ми пригадуємо В'ячеслава Чорновола, який боровся за свободу слова, демократію і його загибель досі не розслідувана. Символом боротьби за демократцію став Георгій Гонгадзе. Його вбивство також не розслідувано і замовники не покарані. А нині від рук «беркутівців» постраждало 45 журналістів. Зараз вони - з розбитими головами і поламаними руками. Замість того, щоб захищати громадян, міліція їх б'є! Це неприпустимо!», - заявив Василь Трохименко.

 

Відповідальний секретар Черкаської обласної організації НСЖУ Василь Трохименко також зачитав офіційну заяву НСЖУ, в якій закликав журналістів працювати професійно й об'єктивно.

 

Під час акції із журналістами спілкувалися начальник управління громадської безпеки Володимир Іващенко та начальник сектору зв'язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Людмила Поліщук.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві.

 

3 грудня Національна спілка журналістів України (НСЖУ) закликала журналістів захистити своє право на професію і професійно виконувати свій обов'язок, подаючи неупереджену і об'єктивну інформацію про події в столиці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4794
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду