«Детектор медіа», ІМІ, НСЖУ та УАВПП виходять зі складу Міжвідомчої робочої групи при Президенті України

2 Грудня 2013
4793

«Детектор медіа», ІМІ, НСЖУ та УАВПП виходять зі складу Міжвідомчої робочої групи при Президенті України

4793
«Детектор медіа», ІМІ, НСЖУ та УАВПП виходять зі складу Міжвідомчої робочої групи при Президенті України

ГО «Детектор медіа», Інститут масової інформації, Національна спілка журналістів України та Українська асоціація видавців періодичної преси виходять зі складу Міжвідомчої робочої групи при Президенті України з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів. Про це йдеться в спільній заяві трьох організацій.

 

«Ми висловлюємо глибоке обурення численними фактами насильства проти журналістів, молоді, студентства, та інших мирних учасників акцій протесту з боку правоохоронних органів. Станом на 2 грудня 2013 року, і з 29 листопада, вже зафіксовано інформацію про жорстоке побиття понад 40 українських і закордонних журналістів. Більшість із них постраждали від агресії з боку працівників спецпідрозділу «Беркут». Ця ситуація дуже яскраво показує, що свобода слова та право суспільства знати зайві в системі цінностей нинішньої української влади», - йдеться в заяві.

 

Організацію вважають неприйнятним для себе вести діалог з людьми, які допустили пролиття крові мирних протестантів, журналістів, і при цьому не подають у політичну відставку.

 

«Окремо ми також наголошуємо на неефективності діяльності МРГ, яка остаточно перетворилась на майданчик для окозамилювання та піару влади. Станом на сьогодні питання, пов'язані зі свободою слова, правами журналістів, а отже, і з правом суспільства на інформацію, стоять весь час останніми на порядку денному МРГ. Протягом усієї каденції Януковича стан свободи слова в Україні продовжував погіршуватись, а медіапростір цілеспрямовано намагались зачистити від незалежної інформації», - заявляють «Детектор медіа», ІМІ та НСЖУ.

 

«Для нас стало очевидним, що влада лише вдає підтримку «європейських цінностей». Це було яскраво продемонстровано не лише різкою зміною європейського курсу України, а і розгоном мирних демонстрантів, та безпрецедентною агресією щодо журналістів. Всім цим влада чітко продемонструвала, що вона - ворог громадянського суспільства. Віднині ми вважаємо, що вести діалог з нею не тільки немає жодного сенсу, а є аморальним і неприйнятним», - наголошується в заяві.

 

«Детектор медіа», ІМІ та НСЖУ відновлять свій діалог з владою лише тоді, коли буде покарано винних у злочинах проти журналістів, а влада на практиці доведе свою відданість європейським цінностям, правам людини.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду