Кременчуцька міська рада ліквідувала приватний телеканал «Візит» – НМПУ судитиметься

Кременчуцька міська рада ліквідувала приватний телеканал «Візит» – НМПУ судитиметься

29 Листопада 2013
5747
29 Листопада 2013
16:06

Кременчуцька міська рада ліквідувала приватний телеканал «Візит» – НМПУ судитиметься

5747
Кременчуцька міська рада ліквідувала приватний телеканал «Візит» – НМПУ судитиметься
Кременчуцька міська рада ліквідувала приватний телеканал «Візит» – НМПУ судитиметься

Кременчуцька міська рада  ліквідувала місцеву приватну телекомпанію «Візит», виключивши її з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України. Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіа профспілки України (НМПУ).

 

Рішення про ліквідацію приватної телекомпанії було ухвалено  всупереч вердикту  Апеляційного  суду Полтавської області, який відмовив міськраді у частині  позовної  вимоги  щодо виключення ТРК «Візит» з державного реєстру.

 

Крім того, міськрада передала своїм рішенням корпоративні права телекомпанії «Візит» комунальному кооперативу, який був заснований у 1991 році і, як зазначає НМПУ, вже багато років не здійснює жодної діяльності.  Таким чином, приватний телеканал «Візит», який працював в ефірі міста понад 20 років, перейшов до комунальної власності. Підставою для ліквідації незалежного каналу стало рішення Апеляційного суду Полтавської області, винесене за позовом Кременчуцької міськради  про передачу корпоративних прав приватного телеканалу комунальному підприємству.

 

«Рішення Кременчуцької міськради винесене з перевищенням повноважень, оскільки  орган місцевого самоврядування не мав права, всупереч рішенню суду, викидати підприємство з державного реєстру, - впевнений юрист Незалежної медіапрофспілки Олександр Тарасов. - Але суд загалом ухвалив неправове рішення за винятком однієї частини,  фактично освятивши  рейдерське захоплення приватної власності, що ставить під сумнів незалежність суду від органів влади».

 

За словами пана Тарасова, НМПУ оскаржить рішення в касаційному порядку і буде ставити питання про притягнення до дисциплінарної або навіть кримінальної відповідальності суддів першої та апеляційної інстанцій, а також про притягнення до кримінальної відповідальності керівників міської ради Кременчука.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 29 жовтня Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука 50% активів телевізійної вежі приватної телерадіокомпанії «Візит».

 

19 вересня Автозаводський райсуд міста Кременчук (Полтавська область) скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК). Раніше, в червні, журналісти кількох міських газет і телекомпанії «Візит» зробили заяву стосовно ситуації, що склалася на ТРК. Вони закликали протистояти спробам місцевої влади забрати приватну телекомпанію «Візит» у її власників і передати до комунальної власності.

 

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіапрофспілка України  двічі виступали із заявами, в яких засуджувалася наміри влади відібрати телеканал «Візит» у законного власника.  

 

Міський голова Кременчука Олег Бабаєв заявив, що підприємці Тамара та Олександр Мельники, які володіють приватною телекомпанією «Візит», використовують підлеглих їм журналістів «лише як інструмент, прикриваючи свою сумнівну підприємницьку діяльність в інших сферах, зовсім не пов'язаних із телебаченням чи пресою». Мер стверджує, що він готовий надати всі гарантії незалежної професійної діяльності трудовому колективу телекомпанії «Візит» після переходу підприємства у комунальну власність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5747
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду