У Миколаєві депутати відмовились проводити засідання у присутності журналіста  (ВІДЕО)

У Миколаєві депутати відмовились проводити засідання у присутності журналіста (ВІДЕО)

27 Листопада 2013
4137
27 Листопада 2013
19:11

У Миколаєві депутати відмовились проводити засідання у присутності журналіста (ВІДЕО)

4137
У Миколаєві депутати відмовились проводити засідання у присутності журналіста  (ВІДЕО)
У Миколаєві депутати відмовились проводити засідання у присутності журналіста  (ВІДЕО)

У Миколаєві через відмову журналіста інтернет-видання «НикВести» Олега Деренюги залишити засідання постійної комісії з питань управління комунальною власністю міста депутати Миколаївської міської ради самі залишили кабінет, де проходило засідання. Про це повідомляють «НикВести».

 

Депутати перенесли своє засідання в кабінеті віце-мера міста Юрія Андрієнка.

 

Журналісту вдалося зайти до кабінету, куди депутати перенесли засідання. Як пише видання, голова комісії з питань управління комунальною власністю міста Андрій Баєв поспішив заявити, що нове приміщення вони шукали не для того, щоб обговорити важливі питання в житті міста без уваги ЗМІ, а вирішити, «в якому гастрономі брати сьогодні ввечері ковбасу».

 

Як пише видання, щоб уникнути питань, чому в робочий час чиновники знаходилися в кабінеті першого віце-мера, де займалися не питаннями місцевого самоврядування, депутати почали по черзі допитувати журналіста про причини його присутності.

 

Серед інших аргументів, чому депутати вважали небажаним присутність ЗМІ на їх засіданні, було те, що у них все одно відсутній кворум, і вони не збираються приймати ніяких рішень, а працювати у форматі «робочої групи».

 

На доводи щодо гласності роботи місцевого самоврядування і законних прав ЗМІ висвітлювати цю діяльність ні депутати, ні чиновники не реагували.

 

Закінчилося все тим, що віце-мер міста Юрій Андрієнко на наполегливе прохання голови комісії Андрія Баєва виставив журналіста за двері власного кабінету.

 

За інформацією видання, на даному засіданні віце-мер Юрій Андрієнко мав доповідати питання щодо перерозподілу повноважень між департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради і адміністраціями районів.

 

Пан Деренюга  має намір звернутися з відкритим листом до виконуючого обов'язків міського голови  Юрія Гранатурова, щоб повідомити про інцидент та запобігти  перешкоджанню діяльності журналістів, що висвітлюють роботу органів місцевого самоврядування. Також журналіст проведе консультації з юристами з приводу можливості подання заяви про порушення ст.171 ККУ щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду