Журналіст «Дорожнього контролю» отримав політичний притулок у США

Журналіст «Дорожнього контролю» отримав політичний притулок у США

27 Листопада 2013
7004
27 Листопада 2013
10:37

Журналіст «Дорожнього контролю» отримав політичний притулок у США

7004
Журналіст «Дорожнього контролю» отримав політичний притулок у США
Журналіст «Дорожнього контролю» отримав політичний притулок у США

Уряд США надав журналісту видання «Дорожній контроль» Андрію Жуковеню політичний притулок. Таке рішення було прийнято після розгляду документів щодо кримінального провадження Святошинського РВВС Києва,  повідомляє «Дорожній контроль».

 

Нагадаємо, щодо трьох журналістів «Дорожнього контролю» міліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» стосовно інциденту у листопаді 2012 року. Тоді між охороною штрафмайданчика та кореспондентами «Дорожнього контролю» розпочалася бійка.

 

Раніше, як повідомляла «Детектор медіа», редакція «Дорожного контролю» заявила, що двадцятеро бандитів у цивільному побили журналістів сайту Андрія Дзиндзю, Андрія Жуковеня та Євгена Єременка. Натомість міліція стверджує, що журналісти інтернет-видання «Дорожній контроль» намагалися забрати авто з штрафмайданчика без потрібних документів.

 

«Дорожній контроль» повідомляє, що про відкриття кримінальної справи Андрій Жуковень дізнався у лютому 2013 року, коли разом з керівником видання Ростиславом Шапочніковим перебував у відрядженні у США.

 

«Оскільки в Україну повертатися було небезпечно, було прийнято рішення поінформувати американський уряд, про те, що МВС України організувало цькування «Дорожнього контролю». Решта журналісти видання - Андрій Дзиндзя та Євгена Єременко в цей час перебували в Україні», - зазначає «Дорожній контроль».

 

 

 

За інформацією сайту, було підготовлено близько 1500 документів, що підтверджують політичні мотиви МВС щодо цього кримінального провадження. Після вивчення матеріалів, США запропонувало «Дорожньому контролю» політичний притулок. Андрій Жуковень погодився, а Ростислав Шапошников повернувся в Україну щоб допомогти іншим фігурантам справи - Андрію Дзиндзе і Євгенію Єременко.

  

Нагадаємо, Святошинський районний суд міста Києва відпустив журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзіндзю під заставу 11 470 грн. А Євген Єременко має підписку про невиїзд.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7004
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду