Чиновник, який зіштовхнув зі сходів спецкора «Інтера», попросив пробачення

Чиновник, який зіштовхнув зі сходів спецкора «Інтера», попросив пробачення

16 Листопада 2013
8677
16 Листопада 2013
18:59

Чиновник, який зіштовхнув зі сходів спецкора «Інтера», попросив пробачення

8677
Роман Бочкала каже, що для нього важлива правова оцінка дій глави Бахмацької райдержадміністрації Миколи Миронця
Чиновник, який зіштовхнув зі сходів спецкора «Інтера», попросив пробачення
Чиновник, який зіштовхнув зі сходів спецкора «Інтера», попросив пробачення

Глава Бахмацької райдержадміністрації (Чернігівська обл.) Микола Миронець вибачився перед спецкореспондентом телеканалу «Інтер» Романом Бочкалою. Цю інформацію Комітету оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, «Детектор медіа» підтвердив сам журналіст.

 

За його словами, сьогодні, у День працівників радіо, телебачення та зв’язку, він отримав листа й телефонний дзівнок пана Миронця. Глава райдержадміністрації попросив вибачення за «прикрий інцидент, який стався більше ніж рік тому, 22 жовтня». Також він висловив сподівання, що конфлікт залишиться у минулому, а надалі стосунки з паном Бочклою він будуватиме «на принципах взаємоповаги, професійності та відповідальності – як взаємовідносини  журналіста та представника влади».

 

Роман Бочкала каже, що вибачення приймає. Однак щодо правової оцінки дій Миколи Миронця та бездіяльності правоохоронних органів радитиметься з адвокатом.

 

«У розмові він все ж визнав, що застосував до мене силу. Хоча слідство так і не змогло цього з'ясувати. Але я на Миронця не ображаюся і ніколи не ображався - у нас же немає з ним особистих відносин. У цій історії для мене була важлива і залишається правова оцінка дій чиновника, який дозволив собі штовхнути журналіста зі сходів», - розповів спецкор «Інтера».

 

Також він додав: «На жаль, юридично Миронець ніякої відповідальності не поніс - ані дисциплінарної, ані адміністративної, ані кримінальної. Тобто, перед законом і своїм начальством він чистий. Дивно звичайно, що людині знадобилося більше року, щоби зробити те, що, напевне, потрібно було зробити відразу. Але в кожному разі цей його вчинок заслуговує на повагу. Що ж стосується подальшого, то я буду радитися зі своїм адвокатом Віталієм Кулаковим, і прийму рішення щодо того, подавати на Миронця до суду чи ні».

 

Як писала «Детектор медіа»,22 жовтня минулого року Микола Миронець зіштовхнув зі сходів Романа Бочкалу в приміщенні райдержадміністрації. Журналіст скотився сходами, а чиновник сказав, що не чіпав його. 

 

Інцидент стався у Броварах, де пан Бочкала знімав матеріал про події в будинку культури «Прометей» 20 жовтня, коли представники місцевих чиновників перешкоджали роботі журналістів. Пан Бочкала намагався взяти коментар у осіб, які фігурують на відео, знятому місцевими журналістами на телефон 20 жовтня.

 

Протягом року журналіст сподівався отримати правову оцінку інциденту, однак дочекався лише вибачення Миколи Миронця.

 

«Детектор медіа»

Фото  Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду